4 brokastu idejas steidzīgiem rītiem

Virtuvē 11.septembris 2022
 
unsplash.com
Brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Tāpēc katru rītu nepieciešams ieturēt brokastis. Lai steidzīgajos rītos nepaliktu ar tukšu vēderu, apkopojām dažas pavisam vienkāršas brokastu idejas!

unsplash.com

1. Jogurts ar piedevām

Ja darba dienu vai brīvdienu rītos jums nav iespējams veltīt daudz laika brokastu gatavošanai, tad pavisam ātru un gardu maltīti var pagatavot izmantojot jogurtu. Pievienojiet jogurtam klāt augļus, riekstus, sēklas vai bezcukura brokastu pārslas un jūs iegūsiet gardas brokastis.

pexels.com

2. Graudziņš ar zemesriekstu sviestu un banāniem

Vēl viena izcila ašā ideja brokastīm ir graudziņš ar zemesriekstu sviestu un banāniem. Zemesriekstu sviesta vietā varat izmantot citu riekstu sviestu. Izgrauzdējiet pilngraudu maizi un uzsmērējiet zemesriekstu sviestu, pa virsu uzlieciet banānu šķēlītes. Šīs būs ne tikai gardas, bet arī uzturvielām bagātas brokastis.

pexels.com

3. Smūtijs

Smūtijs vienmēr ir izcila brokastu ideja steidzīgiem rītiem. Ņemiet augļus, ogas, jogurtu, pienu un blenderi. Sablenderējiet visu kopā un brokastis gatavas. Tās būs ne tikai pavisam ātri pagatavojamas un barojošas brokastis, bet saturēs arī daudz vitamīnu un citu barības vielu.

unsplash.com

4. Mini fritatas

Vai esat kādreizs gatavojis fritatas? Ja neesat, tad iespējams esat daudz ko palaidis garām. Fritatas tiek gatavotas no olām, dārzeņiem, siera, piena. Tām klāt var pievienot arī biezpienu vai bezpiedevu jogurtu, lai palielinātu ēdienā esošo olbaltumvielu daudzumu. Šis no visiem iepriekš nosauktajiem ēdieniem tiek gatavots visilgāk. To ir iespējams iepriekš pagatavot un no rīta vien pasildīt. Sakuliet olas, pievienojiet klāt smalki sagrieztus dārzeņu, rīvētu sieru un pienu. Iegūto masu ielejiet keksiņu pannā, cepiet cepeškrāsnī.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Jā, jā! Fiksās brokastis! Bet vai kāds ir paskaitījis cik daudz cukura mēs tajās uzņemam un dodam bērnam? Un kaloriju cik...

11.septembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija