Noderīgi! 3 praktiskas idejas, kā atbrīvoties no nepatīkamiem aromātiem ledusskapī

Virtuvē 12.janvāris 2023
 
pexels.com
Ja atverot vaļā ledusskapja durvis jums pretī "nāk" spēcīgs, nepatīkams aromāts, tad tas nozīmē to, ka ir pēdējais laiks, lai to iztīrītu un sakārotu. Bet ja pēc ledusskapja iztīrīšanas sliktā smaka nav pazudusi, tad jums var noderēt kāds no šiem trim padomiem.

pexels.com

1. Cepamā soda

Ja jūsu ledusskapi ir pārņēmuši nepatīkami aromāti, tad viens no veidiem, kā no tiem atbrīvoties, ir izmantojot cepamo sodu. Uzberiet cepamo sodu un paplātes vai cepešspannas, ievietojiet to uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā izņemiet cepamo sodu ārā no ledusskapja, smakai vajadzētu pazust.

pexels.com

2. Ābolu sidra etiķis

Vēl viens efektīvs veids, kā atbrīvoties no nepatīkamās smakas ledusskapī vai saldētāvā, ir izmantot ābola sidra etiķi. Ielejiet katliņā ābolu sidra etiķi un ūdeni (attiecībā 1:3). Uzvāriet katliņā esošo saturu. Brīdī, kad šķidrums sāk vārīties, noņemiet to nost no uguns. Ielejiet šķidrumu karstumizturīgā traukā un ievietojiet to ledusskapī. Atstājiet šo šķidrumu tur uz četrām līdz sešām stundām. Tam vajadzētu absorbēt nepatīkamas smakas.

pexels.com

3. Kafija

Ja jums ledusskapis ož pavisam nelāgi un abas iepriekšējās metodes nenostrādāja, tad, iespējams, ka šī nostrādās. Arī kafija var lieti noderēt cīņā ar nepatīkamiem aromātiem. Tomēr, lai šī metode nostrādātu, paies laiks. Izņemiet no ledusskapja produktus. Uz diviem vai trim plauktiem uzberiet kafiju. Atstājiet to tur uz pāris dienām (aptuveni trim līdz četrām). Pēc tam izmetiet kafiju un varat atkal lietot ledusskapi.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija