Kā saudzīgi atbrīvoties no vīrusiem un baktērijām uz viedtālruņa

Auto, tehnika, IT 16.marts 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mūsu uzticamie ikdienas sabiedrotie - viedtālruņi, patiesībā ir aktīvi mikrobu un vīrusu uzkrājēji, tāpēc īpaši šobrīd ir jāpadomā arī par to dezinficēšanu. BBC atklāj, kā saudzīgi atbrīvoties no mikrobiem uz viedtālruņa.
Mikrobioloģe Lēna Cirice atklāj, kā pāris soļos efektīvi dezinficēt savu viedtālruni. Būtībā visi telefonu ražotāji uzsver, ka, tīrot telefonu, jāizvairās no ķīmisko līdzekļu izmantošanas, jo tie var kaitēt telefona ekrānam. Kā norāda mikrobioloģe, pietiks tikai ar ziepēm un ūdeni, lai efektīvi atbrīvotu telefonu no mikrobiem un vīrusiem.

1. solis

Izslēdz telefonu un noņem telefona apvalku.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. solis

Telefona tīrīšanai izmanto ziepes un ūdeni. Samitrini mikrošķiedru audumu ar ziepēm un ūdeni. Uzmanīgi ar to notīri telefona ekrānu un aizmugurējo virsmu. Ievēro, lai šķidrums neiekļūst telefonā, jo ziepju dēļ tas var kaitēt arī ūdensizturīgiem telefoniem.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. solis

Beigās notīri telefonu ar tīru un sausu mikrošķiedras audumu. Tāpat ar ziepēm un ūdeni notīri arī telefona apvalku.

Mikrobioloģe, pārbaudot telefona apvalkus pirms un pēc tīrīšanas, parāda, ka mikrobi un vīrusi uz tiem ir ievērojami samazinājušies.

Ekrānuzņēmums no YouTube/BBC

Un vēl...

  • telefonus var tīrīt arī speciālajām salvetēm, kas paredzētas datora ekrānu tīrīšanai;
  • atceries, ka tiklīdz pieskaries telefonam ar netīrām rokām, uz tā nonāk liels dauduzms baktēriju un vīrusu, tāpēc īpaši svarīga ir roku higiēna.

Lai šajā laikā neļautos maldīgiem priekšstatiem, izlasi arī "10 plaši izplatīti jautājumi un mīti par koronavīrusu". Bet, kā mājās pašam uztaisīt roku antibakteriālo līdzekli, vari uzzināt ŠEIT.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija