EKSPERIMENTS: brokastu putra - nakts griķi

Eksperiments 27.aprīlis
 
pexels.com
Kādas ir populārākās cilvēku brokastu izvēles? Protams, ka dažadas sviestmaizītes, jo, mainot vien piedevas, var iegūt neskaitāmi daudz un dažādas variācijas. Var, protams, ēst arī brokastu pārslas, biezpienu, augļus, bet viens no populārākajiem ēdieniem ir putras. Visbiežāk tieši mēs mielojamies ar auzu pārslu putru, bet arī putru "pasaulē" ir pieejama ne viena vien cita garda izvēle.
Šoreiz paeksperimentēsim ar brokastu putru izvēli.

Pirms neilga laika veicām eksperimentu, gatavojot nakts auzas jeb brokastu putru, kur sagatavošanās darbs notiek iepriekšējā vakarā, lai no rīta uzreiz tai varētu ķerties klāt.

Izrādās, ka šādi var pagatavot ne tikai auzas, bet arī griķus! Tā teikt nakts griķus!

Griķus visbiežāk cilvēki ēd kā sāļo ēdienu, bet šī recepte paredz, ka griķi būs kā saldais ēdiens! Ķeramies klāt!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • piens;
  • griķi;
  • kanēlis;
  • ievārījums;
  • kokosriekstu skaidiņas (nav obligāti);
  • vaniļa;
  • šķipsniņa sāls.

Kā pagatavot nakts griķus?

Sākumā nepieciešams tekošā ūdenī noskalot griķus.

Pēc tam attiecībā 1:2 trauciņā lieciet griķus un tos pārlejiet ar pienu.

Lifehacks.lv

Tad atliek vien pievienot pārējās sastāvdaļas. Mēs likām ēdamkaroti ābolu ievārījuma, ēdamkaroti kokosriekstu skaidiņu, nedaudz vaniļas ekstrakta, šķipsniņu sāls un kanēli tā teikt uz aci.

Lifehacks.lv

Visas sastāvdaļas jāsamaisa kopā. Trauciņš jānoslēdz, mēs likām virsū vāciņu, bet der arī pārtikas plēve.

Lifehacks.lv

Lieciet uz nakti putras sagatavi ledusskapī, lai griķos savelkās piens un tie kļūtu mīksti.

Lifehacks.lv

Secinājums: Ļai arī sākotnēji šķiet, ka šī nebūs garšu kārpiņām baudāma recepte, bet patiesībā putra izdevās ļoti garda. Tā nebūs krēmīga, kā, piemēram, auzu pārslu putra, taču ir garda! Griķi nakts laikā bija kļuvuši mīksti, arī to saldums sākotnēji var šķist neparasts, jo ierasti tos ēdam sāļā veidā, bet garša bija patīkama. Vienīgais, ko varam ieteikt, ka, iespējams, pienu nevajag liet tik daudz, jo griķi to visu nebija uzsūkuši, tāpēc putra sanāca šķidra! Bet kopumā, šī ir laba alternatīva ierastajai putrai, ja vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu!

Lifehacks.lv

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 
Fra

Vispār nevajadzētu lietot auzu pārslu putras, bet gan auzu "steel cut" putras, kuras tad arī ir patiesās auzu putras ar visien vērtīgajiem ieguvumiem cilvēka organismam!

27.aprīlis Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija