7 padomi, kā droši ceļot vienam

Ceļo! 1.jūnijs 2023
 
unsplash.com
Pirms tuvāka vai tālāka ceļojuma ikvienu var pārņemt satraukums. Lielāku satraukumu var izjust ceļotāji, kuri nolēmuši atpūtu baudīt vienatnē. Lai ceļojums vienatnē aizritētu droši, ņemiet vērā šos septiņus padomus!

unsplash.com

1. Pierakstiet savas alerģijas

Ja jums piemīt nopietna alerģija, piemēram, no atsevišķiem pārtikas produktiem, tad jums ir jābūt īpaši uzmanīgiem ēdot dažādās iestādēs. Svarīgi pirms ceļojuma ir pierakstīt uz lapiņas vietējā valodā, kas ir tie produkti, kuri jums izraisa alerģiju. Tādējādi, nevaldot valodu barjerai, uzreiz varēsiet paziņot apkalpojošajam personām, ko nedrīkstat ēst un viņiem tas būs skaidrs.

unsplash.com

2. Lejupielādējiet telefonā lietotnes, kas var darboties arī bez interneta

Kādas ir divas svarīgākās lietotnes telefonā, kuras izmantot ceļojumu laikā? Daļai var šķist, ka tie ir sociālie mediji. Taču svarīgāk par tiem ir gan karte, gan tulkotājs. Bez tā neiztikt, ja dodaties ceļojumā uz ārzemēm. Visbiežāk, lai šādas lietotnes varētu darboties, ir nepieciešams internets. Tomēr reizēm tas ceļojuma laikā var nedarboties, tāpēc jums ir nepieciešams rezerves varinants, kas darbojas arī bezsaistē.

unsplash.com

3. Kā apmānīt kabatzagļus?

Kabatzagļi uzdarbojas visur, kur atrodas tūristi. Ja ceļojat vienatnē, var pastāvēt iespēja, ka kabatzaglis var jums uzbrukt jeb ar draudiem pieprasīt, lai atdodat maku. Lai jau laikus pasargātu sevi no šādas situācijas, kad tiek pazaudēta visa nauda, dokumenti, nepieciešams pirms ceļojuma iegādāties lētu maku. To piepildiet ar viltotām plastmasas kartēm jeb tādām, kuras jums patiešām nav vajadzīgas. Ja kabatzaglis jums uzbruks, tad atdodiet viņam šo maku, tā jūs viņu apmānīsiet.

unsplash.com

4. Dārglietas atstājiet mājās

Jauna dārga kamera vai dārgas rotaslietas var piesaistīt nevēlamu uzmanību. Ja ceļojuma laikā nav paredzēts ietērpties greznos tērpos, rotaslietas un dārgus aksesuārus labāk atstāt mājās. Ģērbieties vienkārši un atbilstoši vietai, uz kuru dodaties, lai nepievērstu lieku zagļu uzmanību.

unsplash.com

5. Vienmēr sagatavojiet dokumentu kopijas

Pirms došanās ceļojumā noskenējiet un nosūtiet sev uz e-pastu svarīgu dokumentu kopijas, piemēram, pases, autovadītāja apliecības, apdrošināšanas, vīzas, lidmašīnu biļetes utt. Ja pazaudēsiet dokumentu oriģinālus, jums vienmēr būs palikušas kopijas, kas atvieglos tālāko ceļojuma gaitu un jaunu dokumentu noformēšanu.

unsplash.com

6. Izvēlieties viesnīcas numuriņu otrajā, trešajā vai ceturtajā stāvā

Apsardzes darbinieki iesaka izvēlēties viesnīcas istabu no 2. līdz 4. stāvam. Pirmajā stāvā zagļiem ir pārāk viegli piekļūt jūsu numuriņam, savukārt 2.-4.stāvs ir pārāk augsts laupītājiem, bet pietiekami zems, lai avārijas gadījumā varētu sasniegt ugunsdzēsēju auto kāpnes.

pexels.com

7. Izejot no viesnīcas numuriņa, uz durvīm uzlieciet zīmīti "Netraucēt"

Izejot no viesnīcas numuriņa, ieslēdziet radio vai televizoru un uz durvju roktura novietojiet zīmīti “Netraucēt”. Veicot šīs darbības, jūs potenciālajiem zagļiem radīsiet priekšstatu, ka atrodaties iekštelpās un viņi izvairīsies no mēģinājuma iekļūt jūsu numuriņā.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija