ASV pētnieks satraukts par iespējamu jauna vīrusa uzliesmojumu

tautaruna.lv 14.aprīlis, 7:20
 
pexels.com
ASV putnu gripas pētnieks Sureš Kučipudi no Pitsburgas brīdina, ka pasaule ir "pavisam tuvu" jauna vīrusa uzliesmojumam, ziņo "Daily Star".

Viņš ziņo, ka pateicoties jaunam putnu gripas celmam, pastāv liels risks, ka pasaule piedzīvos jaunu, nopietnu vīrusa uzliesmojumu.

Pētnieks norāda, ka šobrīd pasaulē pieaug ar putnu gripu saslimušo cilvēku skaits. Pavisam nesen Teksasā, ASV, tika atklāts jauns putnu gripas patogēnais celms - H5N1.

Pētot jauno vīrusa celmu, Kučipudi nonācis pie secinājuma, ka tas ir ļoti nāvējošs un aptuveni puse cilvēku, kuri inficētos ar šo vīrusa paveidu, varētu nomirt.

Uzrunā Baltajam namam pētnieks sacīja: “Šis vīruss ir bijis iespējamas pandēmijas saraksta augšgalā daudzus, daudzus gadus un, iespējams, gadu desmitus. Un tagad mēs bīstami tuvojamies šim vīrusa uzliesmojumam, kas var izraisīt pandēmiju. H5N1 celms jau ir parādījis vairākas svarīgas potenciāla pandēmijas vīrusa pazīmes, vīruss jau ir izplatījies visā pasaulē. Šis vīruss, kas bieži tiek uzskatīts par putnu vīrusu, var un ir parādījis spēju inficēt virkni zīdītāju, tostarp cilvēkus. Tāpēc, manuprāt, šis ir vīruss, kuram ir vislielākā iespēja izplatīties kā pandēmijai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

14.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas