Kā kopt eglīti podiņā

Dārzs un māja 20.decembris 2018
 
Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency
Lai svētkiem gādātā eglīte podiņā būtu gana spēcīga, lai pavasarī nokļūtu savā pastāvīgajā dzīvesvietā – piemēram, piemājas dārzā, Latvijas valsts mežu vēstniecība sniedz pāris ieteikumus eglītes aprūpei svētku laikā!
  • Vieta istabā. Kad eglīte atvesta mājās, dažas dienas pirms novietošanas tai paredzētajā goda vietā siltā istabā, to vajadzētu paturēt vēsākā telpā, lai nav ļoti krasas temperatūras maiņas. Istabā eglīte jānovieto tālāk no radiatoriem vai krāsns.
  • Laistīšana. Jāraugās, lai eglītes sakņu kamols būtu mitrs un neizžūtu. Jālaista pēc vajadzības - ja istabā ir sauss gaiss, tad eglītei diezgan daudz gribēsies dzert.
  • Rotāšana. Podiņā augošas eglītes rotāšanai nav ierobežojumu - jāuzmana vienīgi tas, lai eglītes zari neaizdegtos.
  • Pēc svētkiem. Eglīte būs pateicīga, ja to ārā iznesīs uzreiz pēc svētkiem, jo telpās pavadītajam laikam vēlams būt pēc iespējas īsākam. Ja ziema ir barga, tad pirms nešanas ārā no siltas istabas eglīti vēlams paturēt vēsākā telpā. Kad eglīte ir iznesta ārā, to ar visu podu var likt kupenā. Ja sniega nav, tad būtu labi ierakt podu zemē. Kad sniegs jau nokusis, jārūpējas, lai eglīte nestāv ar sausu sakņu kamolu - ja nepieciešams, tā ir jāaplaista. Eglīti vislabāk novietot ēnā, lai tā lēnām pierastu pie saules.
  • Pārstādīšana. Aprīļa otrajā pusē, kad zeme jau atkususi, būtu labi pēc iespējas agrāk eglīti izstādīt zemē, lai sāk veidoties jaunas saknītes un tā var turpināt augt. Turpmākai augšanai eglēm labāk patiks mitrāka vieta.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija