5 vienkārši soļi, kā puķu podā izveidot ziedu kompozīciju

Dārzs un māja 27.jūnijs 2019
 
pixabay
Baibai Puriņa
 
Ziedi izdaiļo dārzu, taču skaista ziedu kompozīcija puķu podā var piešķirt dārzam izsmalcinātāku izskatu. Uzzini, kā vienkārši izveidot skaistu ziedu kompozīciju savā dārza puķu podā.

1. Darba piederumu sagatavošana

Sagatavo puķu podu ar vismaz 35 centrimetru diametru un caurumiem ūdens netecināšanai. Vienu iepakojumu ar augsni. Ūdenī šķīstošu "barību" augiem un veikalos nopērkamu ūdens sistēmu, ja nav vēlēšanās pašam regulāri laistīt podu. Noderēs arī dārza cimdi.

2. Puķu izvēle

Kompozīcijas veidošanai jāizvēlas ziedi, kas spēj augt līdzīgos apstākļos. Ja pods atradīsies ēnā, tad noteikti jāizvēlas ziedi, kuriem patīk tajā atrasties. Tāpat ziediem ir jābūt līdzīgai izturībai attiecība uz to laistīšanu. Svarīgi ir pievērst uzmanību ziedu aprakstiem, lai izvēlētos puķes ar līdzīgām "prasībām". Šāda izmēra podam būs nepieciešami divi podiņi no katras izvēlētās ziedu šķirnes.

3. Augsnes sagatavošana

Augsni saber podā aptuveni 5-6 cm no poda malas. Tad pievieno mēslojumu, ko iejauc augsnē. Pārliecinies, ka to dari ar cimdiem.

Kadrs no video / YouTube

4. Laiks stādīt puķes

Puķes jāstāda aptuveni 5 cm no poda malas. Izvēloties pirmo ziedu, tam tieši pretim tādu pašu.

Kadrs no video / YouTube

Tad izvēlies nākamo krāsu un stādi tās pēc tāda paša principa.

Kadrs no video / YouTube

Kadrs no video / YouTube

Rezultātā poda vidū vajadzētu palikt nelielai brīvai vietai. Kad puķes iestādītas, ar atlikušo augsni izlīdzina tukšās vietās gar poda malām.

5. Laistīšana

Svarīgi ir tikko iestādītās puķes uzreiz aplaistīt, lai dotu tām spēku. Svarīgi ir atcerēties, ka ūdens jālej uz saknēm, nevis ziediem. Tāpat jāatcerās, ka pods regulāri jālaista, īpaši, ja tas atradīsies saulē. Tāpat ziediem patiks, ja tie tiks "pabaroti" ar speciālu maisījumu ziediem.

Kadrs no video / YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija