5 lietas, ko nevajadzētu darīt, kad esam izsalkuši

Dzīvo gudri! 14.decembris 2021
 
pexels.com
Ir vairākas lietas, ko nevajadzētu darīt brīžos, kad esam izsalkuši. Apkopojām piecas būtiskākās lietas!

pexels.com

1. Lemt par finansēm

Jaunā pētījumā atklāts, ka brīžos, kad esam izsalkuši nevajadzētu pieņemt svarīgus lēmumus, kas ir saistīti ar finansēm. Hormons grelīns, kas atbild par bada sajūtu, var sūtīt smadzenēm nepareizus signālus. Grelīns var likt pieņemt nepareizus lēmumus, piemēram, tiekties pēc tūlītējas peļņas nevis investēt, lai vēlāk nopelnītu labāk. Brīžos, kad esam izsalkuši, mums gribas iegūt tūlītējus rezultātu.

pexels.com

2. Dzert kafiju

Ļoti daudzi cilvēki tikko pamostoties ķeras klāt pie lielas kafijas krūzes. Bieži vien kafija tiek dzerta tukšā dūšā. Eksperti iesaka izvairīties no šāda ieraduma. Kafijas dzeršana tukšā dūšā rosina kuņga skābes veidošanos. Līdz ar to, ja neēsat ēduši un kuņģa skābe pastiprināti izdalās, tā to bojā. Tiek kairināta kuņģa gļotāda un var rasties gremošanas traucējumi, grēmas. Kafijas lietošana tukšā dūšā var izraisīt arī drebuļus, paaugstināt sirds ritmu.

pexels.com

3. Doties iepirkties

Brīžos, kad esat izsalcis, nav ieteicams doties ne tikai uz pārtikas preču veikaliem, bet arī citām tirdzniecības vietām. Laikā, kad neesam paēduši, smadzenēm ir grūtāk koncentrēties, tāpēc varam "krist" mirkļa vājumā un iegādāties vairāk nekā nepieciešams. Ja esat izsalcis, pārtikas veikala apmeklējums var rezultēties ar lielu izšķērdību. Tāpēc uz veikaliem ieteicams doties, kad esat paēduši, lai ne tikai neiegādātos nevajadzīgas preces, bet arī taupītu naudu.

unsplash.com

4. Košļāt košļājamo gumiju

Daudzi cilvēki cīņā ar izsalkumu mēdz lietot košļājamo gumiju, kad nav iespējams ieturēt maltīti. Izrādās, ka šāds ieradums ir visai kaitīgs. Košļājot košļājamo gumiju brīžos, kad esat izsalcis, jūs kuņģim sūtat "nepareizus" signālus. Kuņģim rodas sajūta, ka viņš tūlīt saņems pārtiku, tāpēc sāk ražot kuņģa skābi. Ēdienam nenonākot kuņģī, skābe laika gaitā var radīt gremošanas trakta traucējumus un diskomfortu. Sliktākajā gadījumā var rasties pat kuņģa čūla.

unsplash.com

5. Doties pie miera

Lai vakaros pārvarētu izsalkumu, varat doties laicīgi pie miera. Tomēr izrādās, ka tas nav labākais veids, kā cīnīties ar izsalkumu. Regulāri piekopjot šādu dzīvesveidu, jūs patstāvīgi jutīsieties noguris. Dodoties gulēt ar tukšu vēderu var rasties miega traucējumi, grūtības iemigt. Jo grūtāk aizmigt, jo nākamajā dienā izjutīsiet lielāku nogurumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija