Seši produkti, kurus neiesaka lietot uzturā, kad esat saslimis

Dzīvo gudri! 21.februāris 2022
 
pexels.com
Brīžos, kad esam apslimuši, cenšamies sevi iepriecināt ar dažādiem gardiem našķiem. Eksperti izceļ vairākus produktus, kurus nevajadzētu lietot uzturā laikā, kad esat slims. Atsevišķi produkti var pasliktināt pašsajūtu!

pexels.com

1. Cukuroti ēdieni

Ārste, dietaloģe Šarona Palmere iesaka atteikties no dažādiem cukurotiem ēdieniem laikā, kad esat saaukstējies. Viņa īpaši izceļ tādus produktus, kuri satur rafinēto cukuru, piemēram, saldējums. Šādi produkti var samazināt balto asinsķermenīšu spēju efektīvi funkcionēt. Ārste tā vietā iesaka ēst svaigus augļus un dārzeņus. Šie produkti nodrošinās ķermeni ar vērtīgajām uzturvielām un stiprinās imūnsistēmu.

pexels.com

2. Alkohols

Ja jums nav laba pašsajūta, īpaši ieteicams nelietot alkoholu. Alkoholisku dzērienu lietošana veicina organisma dehidrāciju. Saaukstēšanās laikā ir svarīgi uzturā lietot ļoti daudz šķidruma. Tieši tāpēc alkohola lietošana, kā rezultātā organisms dehidrējas, nav laba doma, kad esat saslimis. Kā arī alkoholiskie dzērieni var traucēt medikamentu iedarībai, piemēram, antibiotikām. Ja lietosiet alkoholu kopā ar antibiotikām, var rasties problēmas ar kuņģi vai aknām.

pexels.com

3. Kofeīna saturoši dzērieni

Līdzīgi kā alkohols, arī kofeīnu saturoši dzērieni dehidrē organismu. Tieši tāpēc speciālisti iesaka laikā, kad esat apslimis, izvairīties no, piemēram, kafijas lietošanas. Ārsti iesaka samazināt kafijas patēriņu un dienas laikā izdzert tikai vienu tasi šī dzēriena. Svarīgi ir pēc kafijas lietošanas lietot pietiekami daudz ūdens, lai organisms nepiedzīvotu dehidrāciju.

pexels.com

4. Skābi produkti

Ja jums ir slikta dūša, vai problēmas ar kuņģi, tad jums nav ieteicams dzert vai ēst skābus produktus. Sliktas dūšas, vemšanas gadījumā, dzerot vai ēdot skābus produktus, tie var radīt nepatīkamu pašsajūtu. Piemēram, ja piedzīvojat vemšanu un pēcāk iedzerat skābus sulu, tā var radīt diskomfortu kaklā.

pexels.com

5. Ātrās uzkodas

Taukaina, cepta pārtika, piemēram, frī kartupeļi, hamburgeri var šķist ļoti vilinoši laikā, kad slimojam. Tomēr uztura speciāliste, ārste Skārleta Fulla iesaka neaizrauties ar šādas pārtikas lietošanu. Apēdot šādus ēdienu, jutīsiet īslaicīgu apmierinājumu, taču šādi ēdieni satur ļoti daudz neveselīgo tauku. Taukainas pārtikas patērēšana var neveicināt ātru atveseļošanos.

pexels.com

6. Piena produkti

Ja esat saaukstējies, speciālisti iesaka samazināt piena produktu patēriņu. Tādi produkti kā, piemēram, piens, siers, saldējums var radīt sliktu pašsajūtu. Izrādās, ka liels piena produktu patēriņš, var veicināt krēpu sabiezēšanu. Kā rezultātā nepatīkamais klepus tik ātri nepazudīs.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 3

Komentē 3

 
Anonīms
 

Kad es slimoju, tad citreiz ēst vsp negribas. Kur nu vēl fāstfūdus u.c. mēslus.

15.februāris 2022 Atbildēt

viņi tādi pridurki. faastfūdus pozicionē kā paiku. un cukuru arī =D pilnīgi pajoļi

21.februāris 2022 Atbildēt

Jūs esat dalbji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.februāris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija