Padomi, kā tulpes vāzē ilgāk saglabāt svaigas

Dzīvo gudri! 8.marts 2022
 
pexels.com
Tulpes viennozīmīgi ir vieni no skaistākajiem pavasara ziediem. Lai ilgāk saglabātu tulpes svaigas, piekopiet šos četrus vienkāršos padomus!

pexels.com

1. Apgrieziet kātiņus

Lai tulpes ilgāk saglabātos svaigas, nepieciešams apgriezt to kātiņus. Pēc ziedu iegādes, atnesot tos mājās, apgrieziet tulpju kātiņus aptuveni 3-5 cm garumā. Tādējādi ziedam vieglāk piekļūs ūdens un tas ilgāk saglabāsies skaits.

pexels.com

2. Ūdens!

Tulpēm, tāpat kā citiem ziediem, vitāli svarīgs ir ūdens. Līdz ar to nepieciešams pēc iespējas ātrāk ziedus ievietot vāzē ar ūdeni. Jo ātrāk tie tiks ielikti ūdenī, jo ilgāk saglabāsies svaigi.

pexels.com

3. Pareiza atrašanās vieta

Lai tulpes ilgāk priecētu acis, nepieciešams tās novietot pareizā vietā. Ko tas nozīmē? Nenovietojiet vāzi tiešos saules staros vai tuvumā radiatoriem. Ja ziedi tiks novietoti tuvumā radiatoriem, no tiem nākošais siltums dehidrēs tulpju kātiņus, kā rezultātā zieds sāks lēnām vīt. Tulpes nemīl siltumu!

pexels.com

4. Mainiet ūdeni

Tulpēm nepatīk "netīrs" ūdens. Tāpēc svarīgi ik pēc dažām dienām nomainīt vāzē ūdeni. Katru reizi, kad nomainat ūdeni, apgrieziet tulpes kātiņu.

Tulpēm patīk vēsums, tāpēc ieteicams ūdenim pievienot klāt pāris ledus gabaliņus!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija