9 praktiski padomi, kā atvieglot lielo pavasara tīrīšanu

Dzīvo gudri! 10.marts 2022
 
pexels.com
Lielā pavasara tīrīšana nav nekas patīkams. Ja vēlaties savu mājokli iztīrīt perfekti, tad tas prasīs daudz laika un darba. Esam apkopojuši vairākus padomus, kā atvieglot pavasara tīrīšanu, lai tā kļūtu pēc iespējas patīkamāka!

pexels.com

1. Uzstādi taimeri

Mājokļa tīrīšana prasa daudz laika. Lai padarītu šo procesu ātrāku un lieki nekavētos pie atsevišķu istabu, vietu tīrīšanas, uzstādiet taimeri. Piemēram, ja jums liekas, ka vannasistabas tīrīšana varētu aizņemt 10 minūtes, uzstādiet taimeri un centieties iekļauties laikā.

unsplash.com

2. Triks gāzes plīts tīrīšanā

Vēlaties, lai gadiem ilgi kalpotā gāzes plīts izskatītos kā jauna? Ir pavisam viegls veids kā to panākt! Nepieciešams vien automašīnas vasks. Uz tīras plīts uzklājiet vasku. Ņemiet tīru dvieli un pulējiet virsmu. Gāzes plīts izskatīsies kā jauna, tā spīdēs un laistīsies!

pexels.com

3. Citrons pret kaļķakmens nosēdumiem

Šis būs pavisam viegls veids, kā atbrīvoties no kaļķakmens nosēdumiem. Nepieciešams vien citrons! Pāgrieziet citrusaugli uz pusēm un paberzējiet to vietās, kur ir radušies kaļķakmens nosēdumi.

unsplash.com

4.Tīrai mikroviļņu krāsnij

Lai pavisam viegli notīrītu piekaltušās ēdiena paliekas no mikroviļņu krāsns iekšpuses, ievietojiet tajā bļodiņu, kurā ir sajaukts ūdens ar etiķi. Ielejiet bļodā aptuveni vienu līdz divas tases ūdens, pievienojiet klāt divas ēdamkarotes etiķa un dažus pilienus ēteriskās eļļas. Pēc tam ieslēdziet mikroviļņu krāsni uz piecām minūtēm.

pexels.com

5. Tīri logus noteiktā laikā

Vislabākais laiks, kad tīrīt logus, ir mākoņainas dienas. Saulainās dienās notīrītie logi ļoti ātri nožūs, tādējādi var palikt nevajadzīgi ūdens nosēdumi vai "strīpas". Tīrot logus mākoņainās dienās pastāvēs mazāka iespēja, ka būs nepieciešams tos tīrīt atkārtoti.

pexels.com

6. Putekļu slaucīšana

Putekļu slaucīšanā nav nepieciešams obligāti iegādāties šim darba speciāli paredzētas lupatiņas. Kā tīrīšanas lupatiņu varat izmantot zeķes. Šāda zeķu lupatiņa noderēs, ja jums ir nepieciešams tīrīt šauras vietas. Svarīgi ir atcerēties to, ja tīrat, piemēram, plauktus, sāciet tīrīšanu no augšas uz leju. Tā izvairīsieties no dubulta darba!

pexels.com

7. Triks, kā notīrīt krūžu atstātos nospiedumus uz koka galdiņiem

Ja jums uz koka galdiņa ir palikuši neglīti krūžu nospiedumi, no tiem pavisam viegli var atbrīvoties ar fēna palīdzību. Ieslēdziet fēnu uz viskarstāko režīmu. Pūtiet karsto gaisu vietā, kur ir palikuši nospiedumi. Tie palēnām izzudīs. Kad nosēdumi ir pazuduši, ierīvējiet koka galdu ar olīveļļu, lai "atjaunotu" koksni.

pexels.com

8. Izmanto trauku mazgājamo mašīnu gudri

Ja jums mājās ir trauku mazgājamā mašīna, tad tā būs lielisks palīgs pavasara tīrīšanā. Trauku mazgājamajā mašīnā var mazgāt ne tikai traukus. Lai atvieglotu tīrīšanas procesu, trauku mazgajamajā mašīnā varat mazgāt arī matu sukas, kosmētikas otiņas, plastmasas bērnu rotaļlietas, ledusskapja plauktus u.c.

pexels.com

9. Tīrai dušas klausulei

Ja jūsu dušas klausule vairs nestrādā tā, kā tai vajadzētu, to nepieciešams iztīrīt. Dušas klausuli ir jāiemērcē etiķī. Ja jums nav noņemama dušas klausule, tad ielejiet plastikāta maisiņā etiķi un apsieniet to apkārt klausulei. Atstājiet to mērcēties uz nakti!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija