4 biežākās kļūdas garšaugu audzēšanā uz palodzes

Dzīvo gudri! 13.marts 2022
 
pexels.com
Svaigi, gardi un aromātiski garšaugi, kas audzēti bez ķimikālijām, un jebkurā gadalaikā pieejami pa rokai izklausās labi, vai ne?

“MēsLolojums” radītāja Līvija Kuļikovska un dārza dizaina meistare Dace Ziediņa atklāj, kādas ir visbiežāk pieļautās kļūdas, audzējot garšaugus uz palodzes.

pexels.com

1. Gaismas trūkums

Ja garšaugu kastīti noliksiet tumšā vietā, tie, visdrīzāk, mocīsies un tiecoties pēc gaismas - izstīdzēs. Izstīdzēšana var notikt arī tad, kad nelietojam atbilstošu mēslojumu un augam trūkst kādu barības vielu.

pexels.com

2. Caurvējš

Garšaugu podiņus labāk likt siltā, mierīgā vietā, jo tiem var nepatikt caurvējš. Ja logu, uz kura podiņš atrodas, gribam vēdināšanas nolūkos atvērt, podiņu tikmēr vēlams no palodzes nocelt.

pexels.com

3. Pārmērība ar siltumu

Taisnība, ka sēklu dīgšanai un garšaugu augšanai vajadzīgs siltums, taču kas par daudz, tas par skādi! Kastīti noteikti nedrīkst turēt uz radiatoriem vai citām apkures iekārtām. Šādā vietā nolikti, augi drīz vien izkaltīs un mocīsies.

pexels.com

4. Pārmērīga laistīšana

Augiem vienmēr vajadzīgs pietiekams ūdens daudzums, taču arī pārlieka auga laistīšana nāk par ļaunu. Ja augsnē ilgstoši būs pārāk daudz ūdens, augs vai tā saknes var sapūt. Savukārt nepietiekama laistīšana veicina izstīdzēšanu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija