5 pasaules ilgdzīvotāju gara mūža noslēpumi

Dzīvo gudri! 18.marts 2022
 
pexels.com
Okinava Japānā, Loma Linda Kalifornijā, Nikoja Kostarikā, Ikarija Grieķijā un Sardīnija Itālijā - šajos piecos pasaules reģionos dzīvo cilvēki ar visgarāko mūžu. Lai arī katrā reģionā dzīvojošo cilvēku ikdiena ir citādāka, tomēr visus viņus vieno šie pieci paradumi, kas varētu būt "atslēga" uz to, kāpēc viņi dzīvo tik garu mūžu!

pexels.com

1. Ēd ar mēru

Okinavas reģiona iedzīvotāju ilgdzīvošanas noslēpums ir pavisam vienkāršs. Viņi cenšas nekad nepārēsties, bet ēst ar mēru! Viņuprāt, nepieciešams ēst tik daudz, lai nejustos pilnībā paēduši un gribētos vēl kaut ko uzkost. Kā tas izpaužas? Šī reģiona ilgdzīvotāji atzīst, ka viņi ēd tā, lai justos paēduši vien uz 80%.

pexels.com

2. Gaļas ēdieni vien pāris reizes mēnesī

Pasaules ilgdzīvotāji uzturā visbiežāk ēd augu izcelsmes pārtikas produktus - augļus, dārzeņus, graudaugus. Šie cilvēki vien pāris reizes mēnesī uzturā lieto gaļu. Viņi organismam nepieciešamo proteīnu cenšas iegūt no augu valsts produktiem, piemēram, pupiņām, lēcām un sojas.

pexels.com

3. Vīns

Šis fakts var izbrīnīt, taču daudzi no pasaules ilgdzīvotājiem atzīst, ka regulāri, katru dienu dzer sarkanvīnu. Būtiski ir ievērot mērenību un nelietot pārlieki daudz alkoholu. Piemēram, reģionos, kur dzīvo pasaules vecākie cilvēki, viņi alkoholu lieto mazos apjomos. Dienā izdzerot vienu vai divas mazas glāzītes sarkanvīna.

pexels.com

4. Fiziskas aktivitātes

Regulāras fiziskās aktivitātes ir viens no galvenajiem "noslēpumiem", kas palīdz pasaules ilgdzīvotājiem saglabāt labu veselību. Šie cilvēki regulāri dodas pastaigās, brauc ar velosipēdu. Lielisks veids kā izkustēties ir arī dažādi hobiji, piemēram, dārzkopība. Mazdārziņa iekopšana ir lieliska aktivitāte.

pexels.com

5. Emocionālā labsajūta

Ne tikai pareizs, sabalansēts uzturs un fiziskās aktivitātes var veicināt garu mūžu. Svarīga ir arī labsajūta. Pasaules ilgdzīvotāji atzīst, ka viens no svarīgākajiem gara mūža noteikumiem ir laika pavadīšana kopā ar mīļotajiem cilvēkiem. Komunikācija ar citiem var palīdzēt samazināt stresu, kā rezultātā jutīsieties labāk un būsiet pozitīvi noskaņoti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija