5 veidi, kā auzu pārslas var palīdzēt zaudēt svaru

Dzīvo gudri! 21.aprīlis 2022
 
unsplash.com
Eksperti iesaka rītu iesākt ar auzu pārslām. Pateicoties tajās esošajam šķiedrvielu un B vitamīnu daudzumam, tās ir ne tikai gardas, bet arī ļoti veselīgas. Auzu pārslas ir lielisks ēdiens, ja vēlaties atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Dietalogi izceļ piecus veidus, kā pagatavot auzu pārslas, lai vieglāk zaudētu svaru. 

pexels.com

1. Nakts auzas ar kefīru

Kas ir nakts auzas? Nakts auzas gatavo iepriekšējā vakarā, lai nākamajā rītā putra būtu gatava. Auzas vakarā tiek aplietas, piemēram, ar ūdeni vai pienu. Pa nakti tās uzsūc šķidrumu un kļūst mīkstas.

Dietalogi iesaka ūdens vai piena vietā izmantot kefīru. Kefīrs satur zarnām nepieciešamās probiotikas. Kā arī ēdot nakts auzas ar kefīru, tiek veicināta sāta sajūta, vieglāk organismā uzsūcas barības vielas. Tādējādi vieglāk ir kontrolēt svaru.

unsplash.com

2. Pikantās auzu pārslas

Auzu pārslu putra parasti tiek papildināta ar dažādām saldām sastāvdaļām. Dietalogi iesaka reizēm mainīt paradumus un pagatavot pikanto putru. Pievienojiet auzu pārslu putrai dārzeņus, piemēram, brokoļus, saldo kartupeli vai sēnes. Tādējādi putrā palielināsies šķiedrvielu un uzturvielu daudzums.

unsplash.com

3. Ceptās auzu pārslas

Auzu pārslas var ēst ne tikai vārītas, bet arī ceptas. Ceptās auzu pārslas, tāpat kā vārītas, ir bagātas ar uzturvielām, kas palīdz vieglāk atbrīvoties no liekā svara. Dietalogi iesaka auzu pārslas cept cepeškrāsnī, pievienojot tām klāt olas. Tādējādi auzu pārslas būs ne tikai šķiedrvielām, bet arī olbaltumvielām bagātas.

unsplash.com

4. Auzu pārslas + veselīgie tauki

Pievienojot ierastajai auzu pārslu putrai klāt veselīgos taukus, jūs palielināt iespēju zaudēt lieko svaru. Dietalogi iesaka auzu pārslu putru ēst kopā ar riekstu sviestu, čia sēklām. Veselīgie tauki palīdz samazināt cukura līmeni asinīs, kā arī paildzina sāta sajūtu.

unsplash.com

5. Cukuru aizstājiet ar citām garšvielām

Auzu pārslu putra ar cukuru garšo debešķīgi. Tomēr tas nav labākais veids, kā notiesāt putru, ja vēlaties zaudēt lieko svaru. Pievienojot putrai klāt cukuru, jūs uzņemat daudz tukšo kaloriju, kuras var veicināt svara pieaugumu. Dietalogi iesaka, lai padarītu auzu putru garšīgāku, tai pievienot klāt kanēli, kajēnas piparus, ingveru.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

DietOlogi

14.aprīlis 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija