5 interesanti fakti, kā novecošanās var uzlabo dzīves kvalitāti

Dzīvo gudri! 18.aprīlis 2022
 
pexels.com
Daudziem cilvēkiem novecošanās liekas biedējoša. Tomēr tajā ir sava burvība un plusi. Izlasiet šos piecus faktus un uzziniet, kāpēc palikt vecākam ir lieliski!

pexels.com

1. Vairāk laimes, mazāk stresa

Pētniece Mišela Džila atklāj, jo vecāki paliekam, jo laimīgāki esam. Ar gadiem mūsu stresa līmenis lēnām pazeminās. Cilvēki pusmūžā neizjūt tik lielu neapmierinātību ar dzīvi, kā tas ir, piemēram, 30 gados. Lai arī var šķist, ka tieši pusmūžā garastāvoklis var būt vissliktākais, jo apzināmies, ka paliekam vecāki, tomēr raizes gadiem ejot samazinās. Paliekot vecākiem, dzīve kļūst mazliet vienkāršāka, vairs nav jāsatraucās par tik daudz ikdienišķām problēmām. Pētījumos pierādīts, ka cilvēki vislaimīgākie ir tieši 60 un 70 gados.

pexels.com

2. Emocionālā stabilitāte

Cilvēkiem kļūstot vecākiem paliek vieglāk kontrolēt emocijas. Līdz ar to ļoti priecīgos brīžos vairs netiek izjusta tikpat liela eiforija kā pusaudžu gados. Bet tajā pašā laikā, sliktos brīžos vairs nenomāc tik lielas skumjas. Paliekot vecākiem, mēs iemācamies savas emocijas labāk kontrolēt un izmantot tās produktīvāk.

pexels.com

3. Nerūp citu viedoklis

Pateicoties spējai kontrolēt savas emocijas un garastāvokli, vēl viena būtiska lieta ir tāda, ka paliekot vecākiem mums mazāk rūp citu viedoklis. Cilvēkiem paliekot vecākiem vairāk interesē citas lietas nekā tas, ko par viņiem domā apkārtējie. Tādējādi neuzliekot sev lieku spiedienu un stresu.

pexels.com

4. Mazāk svīsti

Novecojot mēs ne tikai maināmies emocionālā ziņā, bet arī fizikā. Viena no labākajām priekšrocībām, kļūstot vecākam, ir tāda, ka mēs mazāk svīstam. Sviedru dziedzeri novecojot kļūst mazāk jutīgi.

pexels.com

5. Vieglākas galvassāpes

Migrēnas lēkmes visbiežāk izjūt sievietes. Vidējais vecums, kad sievietes var sākt izjust migrēnu, ir 20 gadi. Izrādās, ka šādas lēkmes var turpināties pat nākamos 25 gadus, līdz 45 gadu vecumam. Pēc tam migrēna var nekur nepazust, taču tā var kļūt vieglāk pārciešama. Brīdī, kad sieviete piedzīvo menopauzi, migrēna var pazust pa visam.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija