4 dzērieni, kas var izraisīt galvassāpes

Dzīvo gudri! 12.jūlijs 2022
 
pexels.com
Nepatīkamas galvassāpes var izraisīt dažādi faktori, piemēram, stress, dehidrācija, bezmiegs un arī uzturs. Uzziniet, kuri četri dzērieni var veicināt galvassāpes.

pexels.com

1. Enerģijas dzērieni

Uztura speciāliste Sindija Grīna atzīst, ka enerģijas dzērieni ļoti bieži ir vainojami pie pēkšņām galvassāpēm. Tas ir pateicoties tam, ka šie dzērieni ir bagāti ar cukuru, kofeīnu un citām vielām, kuras stimulē organismu jeb liek mums justies enerģiskākiem. "Lai gan šie dzērieni var dot jums enerģiju, tie var izraisīt arī galvasspēs un dehidrāciju," norāda eksperte.

pexels.com

2. Alus vai vīns

"Visi alkoholie dzērieni ir diuērētiķi, kas nozīmē to, ka tie veicina ūdens un elektrolītu zudumu organismā," pauž Grīna. Tomēr pastāv būtiska atšķirība starp stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem un tādiem, kā vīns un alus. Visbiežāk stiprajiem dzērieniem tiek pievienots klāt ledus, kas nozīmē to, ka tie tiek papildināti ar ūdeni. Tikmēr vīnam un alum ledus netiek pievienots, tādējādi šie dzērieni var izraisīt lielāku organisma dehidrāciju un veicināt galvassāpes.

pexels.com

3. Augļu sulas

Augļu sulas var saturēt ļoti daudz cukura. Dzerot šādu dzērienus, var tikt izraisīta strauja cukura līmeņa paaugstināšanās un pazeminašanās asinīs. Ātras cukura līmeņa svārstības asinīs, iespējams, var veicināt galvassāpes.

pexels.com

4. Kafija

Pārlieku liels kofeīna patēriņš var veicināt galvassāpes. Visticamāk, ka pēc vienas kafijas tases jūs neizjutīsiet diskomfortu, taču pēc vairāk nekā divām tasītēm, jūs varat piedzīvot kafijas izraisītas galvassāpes. Kā min uztura speciāliste Grīna, tad kofeīns sašaurina asinsvadus. Kofeīnam izdaloties no organisma, asinsvadi paplašinās. Asinsvadiem atkal paplašinoties, var rasties kofeīna izraisītas galvassāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija