4 iemesli, kāpēc nevajadzētu lietot mobilo telefonu pirms gulētiešanas

Dzīvo gudri! 17.jūlijs 2022
 
pexels.com
Eksperti bieži vien atgādina, īsi pirms gulētiešanas nevajadzētu lūkoties telfona ekrānā, jo tas var radīt miega traucējumus. Kas vēl notiek ar mūsu ķermeni, ja nakts laikā skatāmies zilajā ekrānā?

pexels.com

1. Redzes problēmas

Vai esat pamanījis to, ka ilgstoši lietojot telefonu, redze pēkšņi pasliktinās? Tā kļūst neskaidra? Eksperti norāda, ja īsi pirms gulētiešanas ilgstoši izmantosies telefonu, jūsu acis var nogurt, kā rezultātā redze pasliktināsies. Ja nespējat iemigt bez telefona, ieteicams vakara stundās samazināt ekrāna spilgtumu.

pexels.com

2. Slikts miegs

Protams, kā jau iepriekš minējām, tad telefons tik tiešām var traucēt kvalitatīvam miegam jeb jums būs grūtāk aizmigt. Zilā gaisma, ko izstaro telefons, negatīvi ietekmē miega un nomodas ciklu. Tādējādi jums būs grūti iemigt. Slikts miegs var negatīvi atsaukties vispārējo pašsajūtu.

pexels.com

3. Sāpes kaklā/sprandā

Ja jūs ikdienā izjūtat sāpes kaklā vai sprandā, tad ilgstoša telefona lietošana gultā, īsi pirms iemigšanas, nepatīkamās sajūtas var tikai pastiprināt. Ilgstoša lūkošanās telefona ekrānā, noliecot galvu uz leju, noslogo kakla muskuļus, tādējādi izraisot sāpes. Ja tomēr negrasāties mainīt paradumus un turpināt lūkoties telefonā īsi pirms gulētiešanas, ieteicams viedtālruni turēt acu augstumā.

pexels.com

4. Veicina novecošanos

Ja iepriekšējie punkti jūs nepārliecināja par to, ka nevajadzētu izmantot telefonu īsi pirms gulētiešanas, tad varbūt šis punkts palīdzēs. Izrādās mobilā telefona lietošana var veicināt novecošanos. Kā tas iespējams? Noliecot galvu uz leju un skatoties telefona ekrānā, kakla zonā parādās nevēlamas līnijas. Ilgstoši šādi turot galvu, līnijas var tur palikt uz ilgu laiku, tādējādi tas liks jums izskatīties vecākai par saviem gadiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija