7 iemesli, kāpēc uz dažādām ķermeņa daļām veidojas pūtītes

Dzīvo gudri! 5.septembris 2022
 
pexels.com
Eksperti norādā, ka pie pūtīšu veidošanās var būt vainojams dzīvesveids. Uzziniet, ko par jūsu dzīvesveidu vēsta pūtītes uz dažādām ķermeņa daļām.

pexels.com

1. Pūtītes mutes rajonā

Pinnes ap muti var rasties, ja āda šajā vietā tiek bieži kairināta. Vai arī šai zonai bieži pieskaras nevisai higiēniski priekšmeti, piemēram, mobilas telefons, mūzikas instrumenti vai pat ķiveres. Pūtītes mutes rajonā var veidoties arī dažādu sejas kopšanas līdzekļu vai kosmētikas dēļ. Pie vainas var būt arī hormonu svārstības.

pexels.com

2. Pūtītes uz deguna

Deguns ir viena no visbiežākajām ķermeņa daļām, kur mēdz rasties pinnes. Tas ir tāpēc, ka tieši uz deguna poras parasti ir daudz lielākas nekā citviet, kā rezultātā netīrumi un dažādas baktērijas tās mēdz aizsprostot. Turklāt āda šajā rajonā ir daudz "taukaināka", līdz ar to var rasties pūtītes. Pūtītes uz deguna var rasties neveselīga uztura, stresa un pat medikamentu dēļ. Bet visizplatītākais iemesls ir slikta higiēna.

pexels.com

3. Pūtītes pieres zonā

Pūtītes pieres zonā var rasties hormonu, medikamentu vai stresa dēļ. Tomēr tas neviemēr ir noteicošais faktors. Svarīga ir laba higiēna. Ja matus mazgājat reti vai tie ir taukaini, šī eļļa var nokļūt uz pieres, kā rezultātā aizsprostot poras. Iemesls, kāpēc pūtītes var veidoties, ir arī dažādu matu veidošanas līdzekļi.

pexels.com

4. Pūtītes uz žokļa vai kakla

Pūtītes uz žokļa vai kakla visbiežāk ir saistītas ar hormonālajām izmaiņām jeb svārstībām. Sievietēm visbiežāk pūtītes šajā zonā var parādīties sākoties menstruācijām. Kā arī pinnes var rasties, ja tiek lietoti dažādi hormonālie medikamenti, piemēram, kontracepcija.

pexels.com

5. Pūtītes uz vaigiem

Pūtītes uz vaigiem ir ļoti izplatīta problēma. Tās var rasties, ja pie vaiga pieskarās ar netīrām rokām, priekšmetiem, piemēram, mobilajiem telefoniem. Kā arī netīras spilvendrānas vai palagi, kas nonāk saskarē ar šo sejas zonu, var veicināt pūtīšu veidošanos.

pexels.com

6. Pūtītes uz muguras

Pūtītes uz muguras var rasties alerģiskas reakcijas rezultātā. Kā arī dažādu skaistumkopšanas līdzekļu dēļ. Pūtītes var izraisīt arī sviedri. Tāpēc svarīgi ir mazgāt muguru! Netīras drēbes, segas un spilveni var kļūt arī par galveno pūtīšu cēloni. Arī pārāk šauras, piespīlētas drēbes var veicināt šo problēmu.

pexels.com

7. Pūtītes uz kājām

Pūtītes, galvenokārt, rodas baktēriju, sebuma un atmirušo ādas šūnu dēļ, kas var aizsprostot poras. Tas izraisa iekaisumu. Pārāk liela berze, ko rada ciešs, pieguļojošs apģērbs, apakšveļa var veicināt pūtīšu veidošanos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija