6 neparasti veidi, kā ikdienā vēl izmantot pienu

Dzīvo gudri! 7.oktobris 2022
 
unsplash.com
Izrādās, ka pienu var izmantot ne tikai kulinārijā, bet arī cīņā ar dažādām likstām un pat skaistumkopšanā. "Brightside" apkopojis sešus netradicionālus piena pielietojuma veidus. 

unsplash.com

1. Pret niezošu, dedzinošu sajūtu acīs

Ja izjūtat niezošu, dedzinošu sajūtu acīs, pirmais, ko mēs vienmēr darām, ir berzējam tās. Taču to nedrīkst darīt. Visbiežāk, lai atbrīvotos no diskomforta un dedzinošās sajūtas, ieteicams skalot acis ar ūdeni. Tomēr reizēm tas diskomfortu var tikai palielināt. Lai mazinātu nepatīkamās sajūtas, seju var mazgāt pienā. Piens palīdzēs!

unsplash.com

2. Mēslojums augiem

Senos laikos, kad nebija pieejams plašs klāsts ar dažādiem augu mēslojumiem, cilvēki izmantoja pienu. Piens palīdz augiem labākt augt, kā arī novērš kalcija trūkumu augos. Piens ir arī labs līdzeklis cīņā ar miltrasu.

unsplash.com

3. Stipriem, taisniem matiem

Piens ir ļoti labs līdzeklis matiem. Ja matus skalosiet ar pienu, tad tie kļūs stipri un mirdzoši. Piens arī palīdzēs matiem ātrāk augt. Tomēr tas nav viss. Šī ziņa iepriecinās visas viļņainu matu īpašnieces. Ja matos izsmidzināsiet pienu, pagaidīsiet līdz mati izžūts un tad tos izkalosiet, jums būs vieglāk iztaisnot matus. Tie būs paklausīgāki.

pexels.com

4. Kosmētikas noņēmējs

Piens ir labs ne tikai mūsu matiem, bet arī ādai. Ta vietā, lai kosmētikas noņemšanā izmantotu veikalā pieejamos ķīmiskos līdzekļus, izmantojiet pienu. Samitriniet vates disku pienā un tīriet seju. Pienā esošie proteīni un tauki palīdzēs ādu mitrināt, tā nebūs sausa.

unsplash.com

5. Dziedē insektu kodumus

Insektu kodumi nav nekas patīkams, tie rada niezi un nepatīkamus izsitumus. Lai mazinātu diskomfortu, ieteicams izmantot piena/ūdens šķidrumu. Sajauciet pienu kopā ar ūdeni (vienādās daļās) un pasmērējiet ar to iekaisušo vietu. Piens palīdzēs nomierināt ādas kairinājumus.

pexels.com

6. Ādas izstrādājumu tīrīšanā

Neatkarīgo no tā, vai jums ir netīra ādas rokassomiņa, dīvāns vai apavi, piens var palīdzēt noņemt traipus. Reizēm pat samazināt skrāpējuma "pēdas". Šis ir pavisam lēts veids, kā atjaunot dažādus ādas izstrādājumus.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija