5 veidi, kā attīrīt organismu no toksīniem

Dzīvo gudri! 11.oktobris 2022
 
pexels.com
Vai ir iespējams attīrīt organismu no toksīniem, neizmantojot dārgus uztura bagātinātājus? Eksperti norādā, ka tas ir iespējams. Organismu efektīvi attīrīt no toksīniem var ieviešot vien pāris izmaiņas savā ikdienā. 

pexels.com

1. Dzeriet ūdeni

Kā zināms, tad organisma dehidrācija ir ļoti slikta. Tāpēc dienas laikā ieteicams patērēt vismaz divus litrus ūdens, lai nepiedzīvotu veselības problēmas. Izrādās, ka ūdens ir lielisks detoksikācijas līdzeklis jeb tas ļoti labi spēj no organisma izvadīt laukā toksīnus. Dzerot pietiekami daudz ūdeni, tas palīdz nierēm labāk strādāt un izvadīt toksīnus urīna veidā.

pexels.com

2. Sabalansēts uzturs

Tas, ko tu ēd, atstāj būtisku ietekmi uz aknu veselību. Aknas ir vienīgais orgāns, kas spēj sevi atjaunot. Kristīne Lidenmejera, ārste, hepatoloģe, atklāj, ka tiem cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar aknām, īpaši ieteicams "skatīties līdzi" tam, ko viņi ēd. Veselīgs, sabalansēts uzturs var palīdzēt aknām atjaunoties. Ārste iesaka ievērot Vidusjūras diētu. Šīs diētas ietvaros ieteicams uzturā lietot augļus, dārzeņus, pilngraudu produktus, pākšaugus, riekstus, liesu gaļu. Veselas aknas = laba veselība!

pexels.com

3. Veselīgs svars

Pārmērīgi liels svars jeb tauku daudzums kaitē aknu veselībai, norāda eksperti. Aptaukošanās negatīvi ietekmē ne tikai sirds veselību, bet arī citus organus, tai skaitā aknas. Tās nespēj vairs tik labi darboties. Tāpēc svarīgi ir sekot līdzi savam svaram, piekopt fiziskas aktivitātes un ēst veselīgu pārtiku, lai aknas un nieres, kas atbild par toksīnu izvadi, labi darbotos.

pexels.com

4. Labs miegs

Izrādās, ka nepietiekams miegs ietekmē ne tikai smadzeņu darbību, piemēram, jums dienas laikā ir grūtības koncetrēties, bet arī aknu veselību. Tiem cilvēki, kuri slikti guļ, pastāv lielāks risks iegūt taukaino aknu slimību. Taukainā aknu slimība jeb aknu steatoze var veicināt dažādas nopietnas problēmas. Šai slimībai, kā jau vēsta tās nosaukums, ir saistība ar aknu aptaukošanos. Taukaino aknu slimības cēloņi var būt visdažādākie, pat miega trūkums. Kā liecina Ķīnā veikts pētījums, tad cilvēki, kuri guļ labi un pietiekami ilgi (vismaz septiņas stundas), viņiem par 29% samazinās risks iegūt taukaino aknu slimību.

pexels.com

5. Fiziskās aktivitātes

Regulāras fiziskās aktivitātes palīdz uzturēt ne tikai lielisku figūru, bet arī veselību. Ārsti norāda, lai vecinātu organisma detoksikāciju jeb izvadītu toksīnus, ir arī jāsporto. Nepietiek vien ar veselīgām maltītēm, miegu un ūdens dzeršanu, vajag arī sportot. Šādi varēsiet uzturēt veselīgu ķermeņa svaru, tādējādi samazinot aknu un nieru problēmu risku. Šie orgāni labāk darbosies un spēs veikt savu "darbiņu" - izvadīt toksīnus.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Labdien, kāpēc šai rakstā nav pieminēta pirts procedūra. esmu pārliecināts, ka nekas nevar būt labāks un efektīvāks par labu pirts procedūru!!! Arī vielmaiņas, asinsrites, alerģiju problēmu risināšanai un, protams, tā ir ļoti laba meditācija, kas palīdz pret depresiju u.c. psiholoģiskām problēmām.

12.oktobris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija