6 pārsteidzoši veidi, kā izmantot banānu mizas

Dzīvo gudri! 16.oktobris 2022
 
pexels.com
Apēdot banānu, mēs tā mizu vienmēr izmetat atkritumos. Tomēr šim šķietami nenoderīgajam "atkritumam" var rast daudz dažādus pielietojumus.

pexels.com

1. Banānu mizas var palīdzēt samazināt pinnes

Banānu mizas satur C un E vitamīnu, kāliju, cinku, dzelzi un mangānu. Šīs minerālvielas un vitamīni var "nomierināt" iekaisušu ādu un dziedēt pinnes. Turklāt banānu mizas satur arī luteīnu un karotinoīdus, kas ir taukos šķīstoši savienojumi, kas palīdzēs cīnīties ar iekaisumiem. Parīvējiet iekaisušo ādu ar banāna mizu. Pēc piecām līdz 10 minūtēm noskalojiet seju, atkārtojiet šo procesu divas reizes dienā.

pexels.com

2. Banānu mizas pret nevēlamajām grumbiņām

Grumbiņas uz sejas rodas, kad āda zaudē savu elastību un tvirtumu. Banānu mizās esošie antioksidanti un C vitamīns var palīdzēt palēnināt grumbiņu veidošanos. Atliek vien pasmērēt ādu ar banāna mizu, pēc 30 minūtēm vai nākamajā rītā seju nomazgāt un uzklāt mitrinošu krēmu. Šādu procedūru nepieciešams atkārto visamz trīs reizes nedēļā, lai pēc laika varētu novērot rezultātu.

pexels.com

3. Tīrām sudrablietām

Ja jums mājās ir nespodras sudrablietas, tad tās savu mirdzumu var atgūt, ja izmantosiet banānu mizas. Banānu mizās esošais kālijs palīdzēs notīrīt sudrabu. Sablenderējiet banānu mizas ar ūdeni. Jums nepieciešams iegūt pastai līdzīgu konsistenci, kad tādu esat ieguvis, ņemiet lupatiņu un tīriet sudrablietas.

pexels.com

4. Labs augu mēslojums

Lai augli būtu veselīgi un labi augtu, tiem nepieciešamas dažādas minerālvielas. Banānu mizās esošais kalcijs, magnijs, sērs, fosfāts, kālijs un nātrijs palīdzēs augiem labāk augt. Tāpēc izmantojiet banānu mizas augu mēslošanā. Sagrieziet banānu mizas mazākos gabaliņos, ierociet tos zemē un stādiet augus. Tie augs "griezdamies"!

pexels.com

5. Baltiem zobiem

Kā jau zināms, tad banānu mizas ir bagātas ar kāliju. Kālijs var palīdzēt padarīt zobus baltākus jeb tīrākus. Ja regulāri, piemēram, dzerat kafiju, tēju, ēdat melles vai avenes, jūsu zobi var vairs nebūt tik balti, cik gribētos. Tāpēc izmantojiet banānu mizas. Paberzējiet banānu mizu pret zobiem (aptuveni divas minūtes) un izskalojiet muti.

pexels.com

6. Pret galvassāpēm

Ja izjūtat neciešamas galvassāpes, tad, lai mazinātu diskomfortu, meklējiet banānu mizu. Ievietojiet banānu mizu saldētavā. Kad tā ir sasalusi, novietojiet mizu uz pieres vai kakla aizmugurē. Aukstā miza palīdzēs remdēt galvassāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija