7 padomi, kā atbrīvoties no nepatīkamiem aromātiem mājās

Dzīvo gudri! 31.oktobris 2022
 
pexels.com
Reizēm mājās var parādīties neizprotamas smakas. Apkopojām vairākus padomus, kā cīnīties ar nepatīkamajām smakām, izmantojot dažādus virtuvē pieejamus produktus.

unsplash.com

1. Apelsīnu mizas pret nepatīkamu aromātu virtuvē

Citrusaugļi palīdz ne tikai novērst nepatīkamas smakas, bet to aromāts var mazināt arī stresu, uzlabot garastāvokli. Lai virtuvē izplatītos patīkams citrusaugļu aromāts, ieteicams izmantot apelsīnus. Nomizojiet apelsīnu, tā miziņai ļaujiet pa nakti izžūt un nākamajā dienā to aizdedziniet. Taču esiet uzmanīgi ar uguni!

unsplash.com

2. Cepamā soda pret nepatīkamu aromātu ledusskapī

Uzglabājot dažādus produktus ledusskapī, reizēm tas var "pievilkties" ar nepatīkamu smaku. Reizēm pat ledusskapja kārtīga iztīrīšana nepalīdz smakai pazust. Lai likvidētu nepatīkamo aromātu, ieteicams ledusskapī ievietot trauciņu, kurā iebērta soda. Tā absorbēs slikto aromātu.

unsplash.com

3. Citrons pret nepatīkamu aromātu mirkroviļņu krāsnī

Citronus var izmantot ne tikai ēšanā, bet arī dažādu virsmu tīrīšanā, arī smaku likvidēšanā. Lai likvidētu smaku mirkoviļņu krāsnī, ieteicams tajā ievietot bļodiņu, kurā ir ieliets ūdens un citronu sula. Izspiediet sulu no vesela citrona, pievienojiet klāt nedaudz ūdens. Ievietojiet šķidrumu mikroviļņu krāsni un sildiet to augstā temperatūra vismaz piecas minūtes. Kad piecas minūtes ir pagājušas, vēl neņemiet laukā bļodiņu ar uzkarsēto šķidrumu, bet ļaujiet tai vēl kādu laiku tur pastāvēt.

unsplash.com

4. Tīrīšanas līdzeklis pret nepatīkamu aromātu paklājos

Ja jums mājās ir mājdzīvnieki, tad var gadīties, ka reizēm viņi var atstāt nepatīkamus pārsteigumus uz paklājiem jeb tajos nokārtoties. Lai pēc šāda "negadījuma" atbrīvotos no nepatīkamās smakas, ieteicams lietot etiķi. Spreja pudelē ielejiet 150 ml ūdeņraža peroksīda, vienu ēdamkaroti etiķa un vienu ēdamkaroti sodas. Uzsmidziniet šo tīrīšanas līdzekli uz paklāja un ļaujiet tam izžūt. Kad šķidrums būs izžuvis, pamanīsiet, ka paklāju klāj pulverim līdzīgas konsistences masa. Lai no tās atbrīvotos, izmantojiet putekļsūcēju.

unsplash.com

5. Cepamā soda pret nepatīkamu aromātu dīvānos

Lai jūsu dīvāns vai gultā labi smaržotu, izmantojiet cepamo sodu. Apberiet smakojoši vietu ar sodu, atstājiet to tur 30 minūtes. Pēc tam ņemiet putekļsūcēju un atbrīvojaties sodas, kas atrodas uz matrača. Ja vēlaties, lai jūsu matracis smaržotu īpaši labi, sodai varat pievienot klāt kādu ēterisko eļļu, kas jums patīk.

unsplash.com

6. Ziepes pret nepatīkamu aromātu tualetes bristē

Zinot, kam tiek izmantota tualetes birste, nav nekāds pārsteigums, ka tā var nepatīkami ost. Lai no smakas atbrīvotos, izmantojiet šķidrās ziepes vai trauku mazgājamo līdzekli. Aplejiet tualetes birsti ar kādu no šiem mazgāšanas līdzekļiem un ievietojiet to atpakaļ statīvā. Ziepes palīdzēs iznīcināt baktērijas un novērsīs smaku.

unsplash.com

7. Oglīte pret nepatīkamu aromātu kaķu kastē jeb tualetē

Aktivētā ogle spēj lieliski apsorbēt nepatīkamus aromātus. Ietiniet oglīti marlē un novietojiet to kaķu tualetē, vai arī tās tuvumā. Smakai vajadzētu pazust.



Avots

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Man šitie padomi patīk un es to izmantošu paldies pa to

1.novembris 2022 Atbildēt

Ledusskapī palīgā der paņemt dabīgās kafijas tikko izbērto iepakojumu vai pāris karotes pašu kafiju. Ļoti labi tiek galā ar dažādiem aromātiem!

2.novembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija