7 interesanti veidi, kur izmantot apelsīnu miziņas

Dzīvo gudri! 8.decembris 2022
 
pexels.com
Vieni no populārākajiem ziemas augļiem viennozīmīgi ir apelsīni. Apēdot šo sulīgo, oranžo augli, paliek pāri miziņas. Ko mēs ar tām darām? Protams, ka izmetam. Bet izrādās, ka apelsīnu mizņas lieti var noderēt gan skaistumkopšanā, gan mājas uzkopšanā!

unsplash.com

1. Baltiem zobiem

Apelsīnu miziņas satur dabiskus savienojumus, kurus bieži pievieno klāt balinošajām zobu pastām. Līdz ar to, paberzējot apelsīnu miziņu pret zobiem, iespējams, tos varam padarīt baltākus.

unsplash.com

2. Dabisks tīrīšanas līdzeklis

Pagatavojot tīrīšanas līdzekli no apelsīnu miziņām mēs ne tikai samazinām atkritumu daudzumu, bet vienlaikus varam arī ietaupīt naudu. Šādu tīrīšanas līdzekli var izmantot dažādu virsmu tīrīšanā, piemēram, logu, plīts virsmu un pat trauku mazgāšanā.

Trīšanas līdzekli var pavisam viegli pagatavot. Nepieciešams vien nedaudz etiķa un apelsīnu miziņas. Ieliejiet etiķi pudelē, pievienojiet tam klāt apelsīnu miziņas. Tīrīšanas līdzekli pāris nedēļas paturiet ledusskapī un pēc tam lieciet lietā! Etiķis satur etiķskābi, kas izšķīdinās nepatīkamos traipus, savukārt apelsīnu miziņās esošai limonēns darbosies kā šķīdinātājs.

unsplash.com

3. Sveces

Ja jums patīk citrusaugļu aromāts, tad lielisks veids, kā izmantot apelsīnu miziņas, ir pārvērst tās par svečturi. Pārgrieziet apelsīnu uz pusēm, izņemiet tā mīkstumu. Piepildiet apelsīnu miziņas ar eļļu, ievietojiet tajā iekšā dakti. Svece gatava!

pexels.com

4. Kulinārijā

Ja vēlaties ēdienam piešķirt citrusa notis, tad lielisks veids, kā to paveikt, ir izmantot apelsīnu miziņas. Sarīvējiet apelsīnu miziņu un pievienojiet mazās "skaidiņas" klāt vēlamajiem ēdieniem.

unsplash.com

5. Kukaiņu atbaidīšanā

Vēl viens pavisam noderīgs veids, kā izmantot apelsīnu miziņas, ir pagatavot kukaiņu atbaidīšanas līdzekli. Bieži vien šādos līdzekļos tiek pievienots klāt limonēns, kas atbaida kukaiņus jeb viņiem nepatīk šis aromāts. Izkaltējiet apelsīnu miziņas. Ielejiet spreja pudelē ūdeni un ieberiet tajā izkaltētās miziņas. Uzsmidziniet līdzekli vietās, kuras vēlaties pasargāt no kukaiņu kodumiem.

pexels.com

6. Skrubis

Apelsīnu miziņas var lieti noderēt, ja vēlaties mājās veikt skaistumkopšanas proceduru - sejas, ķermeņa skrubēšanu. Sasmalciniet apelsīnu miziņas un bļodā tās sajauciet kopā ar cukuru. Pievienojiet klāt savu iecienītāko eļļu, piemēram, kokosriekstu, un visu samaisiet kopā.

pexels.com

7. Apavu dezodorants

Nevienam nepatīk smakojošu pēdu aromāts, lai arī tā ir normāla un dabiska parādība, mēs bieži vien par to kaunāmies. Lai samazinātu nepatīkamo aromātu apavos, varat tajos ievietot apelsīnu miziņas. Šī augļa miziņas absorbēs nepatīkamo aromātu un piešķirs citrusaugļu smaržu apaviem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija