5 padomi, kā svētku laikā izvairīties no svara pieauguma

Dzīvo gudri! 21.decembris 2022
 
pexels.com
Svētkos mēs atļaujamies ēst un dzert vairāk nekā ikdienā. Protams, tas nemēdz palikt bez sekām. Garajā svētku periodā mēs varam "iedzīvoties" liekos kilogramos! Ko darīt, lai nevajadzētu izvairīties no gardajām maltītēm, bet vienlaicīgi neiegūtu liekus kilogramus?

pexels.com

1. Ēdiet dārzeņus

Svētku laikā nevajag izvairīties no dažādiem gardiem, sātīgiem un kalorijām bagātiem ēdieniem. Sevi vajag palutināt. Tomēr viss ir jādara ar mēru. Ēdot svētku vakariņas, pusi no šķīvja satura piepildiet ar dārzeņiem. Piepildot šķīvi ar dārzeņiem, jūs ne tikai samazināsiet apēsto trekno ēdienu daudzumu, bet arī sniegsiet organismam vērtīgos vitamīnus un šķiedrvielas.

pexels.com

2. Ierobežojiet alkohola patēriņu

Svētkos ne tikai mēs ēdam gardus ēdienus, bet arī patērējam gardus dzērienus, visbiežāk alkohola saturošus dzērienus. Alkohols satur tukšās kalorijas. Mēs uzņemam kalorijas, taču tās neliek izjust sāta sajūtu, tieši tāpēc tās dēvē par tukšajām kalorijām. Bieži vien lietojot alkoholiskos dzērienus mūsu apetīte pieaug. Tāpēc, lai izvairītos no svara pieauguma, nav jāatsakās no alkohola, taču ir jāierobežo tā patēriņš.

pexels.com

3. Gudri izvēlieties desertus

Pēc svētku mielasta visbiežāk mēs notiesājam gardu, taču tajā pašā laikā treknu desertu. Lai arī vakariņu laikā esam kārtīgi paēduši, desertam vēderā vienmēr atrodas vieta. Svētku deserti visbiežāk ir īstas kaloriju bumbas, bet tieši tas piedod tiem to labo garšu. Svētkos nav nekas slikts, ja vēlaties sevi palutināt ar gardiem desertiem, taču domājot par savu figūru, izvēlieties notiesāt tos desertus, kuri satur mazāk kaloriju, tauku un rafinēto ogļhidrātu. Kā arī kontrolējiet apēstās porcijas lielumu.

pexels.com

4. Dodiet priekšroku olbaltumvielām bagātiem produktiem

Lai novērstu tauku uzkrāšanos vēdera rajonā, svētku vakariņu laikā izvēlieties ēst vai gatavot olbaltumvielām bagātus produktus. Piemēram, gaļas ēdienu gatavošanā izmantojiet jēra, tītara vai vistas gaļu. Plānojot svētku maltītes, iekļaujiet tajās arī piena produktus un zivis. Olbaltumvielām bagāti ēdieni liks izjust ilgāk sāta sajūtu, kā arī nodrošinās organismu ar neaizvietojamām aminoskābēm.

pexels.com

5. Nē, saldajiem dzērieniem

Saldās sulas, kakao un citi saldinātie dzērieni ir īstas kaloriju bumbas, kas tiešā veidā veicina svara pieaugumu. Šie dzērieni satur ne tikai daudz kaloriju, bet arī cukuru. Pateicoties tam, ka tie ir tik garšīgi, mēs nemanot izdzeram vairākas glāzes saldā dzēriena, kas nepavisam nenāk par labu mūsu figūrai. Tieši tāpēc svētku laikā izvairieties no šādiem dzērieniem!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija