8 neparastas Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas no visas pasaules

Dzīvo gudri! 31.decembris 2023
 
pexels.com
Šovakar mēs atvadīsimies no vecā gada un sagaidīsim jauno 2024. gadu. Šos svētkus svin teju visā pasaulē. Lai arī svētki ir vieni, tomēr daudzviet tradīcijas, kā atzīmēt jauna gada sākumu un vecā aiziešanu, ir krasi atšķirīgas. Kā šos svētkus svin citviet pasaulē?

pexels.com

1. Ekvadora

Ekvadorā pusnaktī, iestājoties Jaunajam gadam, cilvēki mēdz aizdedzināt ar papīru piepildītus putnubiedēkļus un vecās fotogrāfijas, lai atstātu aizgājušajā gadā visas sliktās atmiņas. Saskaņā ar Ekvadoras tradīcijā šādi rīkojieties tiek aizdzītas prom visas nelaimes ar ko nācies saskarties iepriekšējos 12 mēnešus.

pexels.com

2. Dānija

Dānijā iedzīvotāji piekopj pavisam interesantu tradīciju, lai piesaistītu veiksmi Jaunajā gadā. Vecgada vakarā viņi pie māju ārdurvīm izmet visus nevajadzīgos šķīvjus, kas krāti visa gada garumā, lai piesaistītu veiksmi. Jo vairāk šķīvji tiek sadaudzīti, jo lielāka veiksme jums uzsmaidīs Jaunajā gadā.

pexels.com

3. Japāna

Svinot Jauno gadu Japāna, jūs dzirdzēsiet kā pilsētu ielās atbalsojas 108 zvanu skaņas. Tiek uzskatīts, ka piekopjot šo budistu tradīciju, iespējams izdzīt visus vecā gada grēkus un piesaistīt veiksmi. Svarīgi ir Jauno gadu arī sagaidīt ar prieku un smiekliem, jo tikai tā šis gads būs laimes pilns.

pexels.com

4. Dienvidamerika

Dienvidamerikas iedzīvotāji ir visai māņticīgi šajos svētkos. Tādās valstīs, kā, piemēram, Meksika, Bolīvija un Brazīlija, jūsu nākamo gadu noteiks izvēlētās apakšveļas krāsa. Tiem, kuri Jaunajā gadā vēlas atrast mīlestību, ir jānēsā sarkanas krāsas apakšbikses. Savukārt tie, kas cer Jaunajā gadā kļūt bagāti ir jāizvēlas dzeltenas krāsas apakšbikses. Ja jūs vēlaties, lai nākamais gads aizrit mierīgi, ir jānēsā baltas krāsas apakšveļa.

pexels.com

5. Filipīnas

Filipīnieši Jaunajā gadā lielu uzmanību pievērš dažādiem simboliem. Lai Jaunais gads nestu labklājību un bagātību, svarīgi ir svētku vietā izvietot dažādus apaļus priekšmetus, piemēram, monētas.

pexels.com

6. Itālija

Itālijā liela daļa cilvēku, lai sagaidītu un atzīmētu jauna gada sākumu, mēdz izmest pa logu dažādas lietas. Visbiežāk pa logu tiek mesti laukā spilveni, segas.

pexels.com

7. Argentīna

Lai atbrīvotos no pagātnes jeb iepriekšējā gada raizēm, skumjām un sliktiem notikumiem, cilvēki Argentīna Vecgada vakarā smalki sasmalcina visus vecos dokumentus. Pusnakatī viņi sasmalcinātos papīra gabaliņus izmet laukā pa logu. Šādi rīkojoties viņi atstāj visus pagātnes sliktos notikumus vecajā gadā.

pexels.com

8. Rumānija

Rumānijā īpašu tradīciju, sagaidot Jauno gadu, piekopj lauksaimnieki. Viņi Jauno gadu sagaida sarunājoties ar saviem mājlopiem. Ja mājlopi viņiem atbild, tas nozīme, ka nākamais gads būs īpaši veiksmīgs.



Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija