Kā izvēlēties grīdas flīzes?

Dzīvo gudri! 21.aprīlis 2023
 
Publicitātes foto
Pm Publicitātes materiāls
 
Līdz ar pavasari daudzi vēlas ienest jaunas vēsmas arī savās mājās, atsvaidzinot interjeru ar dažādiem elementiem vai pat veicot remontdarbus. Ja plānojat ne tikai atsvaidzināt, bet arī remontēt vannas istabu, tualeti, virtuvi vai koridora zonu, tad visdrīzāk, ka būs jāpadomā par jaunām grīdas flīzēm. Kā izvēlēties piemērotas flīzes un ko ņemt vērā tas uzstādot, par to sniegsim informāciju šajā rakstā.

Lai arī kādā no minētajām vai citā telpā Jūs vēlētos uzstādīt flīzes, primāri un Jūsu drošībai svarīgi, lai flīzēm būtu pretslīdes kārta un tās būtu izturīgas pret triecieniem, lai maksimāli ilgi kalpotu. Ja uz flīžu iepakojuma ir attēlota piktogramma ar zābaku, tad varat būt drošs, ka šādas flīzes ir paredzētas grīdas seguma izveidei. Ja ir piktogramma ar plaukstas attēlu, tad šīs flīzes ir piemērotas sienām.

Telpa, kurai meklējat flīzes

Jums būtu jāapzinās, kādas ir tās telpas funkcijas, kurā vēlaties uzstādīt vai arī nomainīt flīzes. Visbiežāk sastapsiet divu lielu kategoriju flīzes - keramiskās flīzes un akmens masas flīzes. Akmens flīzes būs laba izvēle, ja meklējat segumu, ko izvietot ārā, piemēram, terasēm, balkoniem u.c. Turpretī keramiskās flīzes ir piemērotas iekštelpām - vannas istabai, virtuvei u.c.

Ja grīdas flīzes meklējat, piemēram, pirtij, vannas istabai vai baseinam, kur var būt tieša ūdens iedarbība, iepazīstieties ar pretslīdes rādītājiem.

  • A flīzējamās virsmas slīpums nepārsniedz 12 grādus;
  • B virsmas slīpums ir līdz 18 grādiem;
  • C flīzējamās virsmas slīpums ir līdz 24 grādiem.

Flīzes grīdai izvēles process un ceļš varētu būt salīdzinoši izaicinošs, ja Jūs nekad neesat iegādājušies flīzes. Piemēram, ja flīzēm ir daudz šuvju, jo lielāks būs šo flīžu pretslīdes efekts, bet šādu flīžu kopšana prasīs krietni vairāk laika. Bet vienmēr ir iespējams kombinēt un apvienot dažādas flīzes - lielas grīdas flīzes var kombinēt ar mazām akmens mozaīkas flīzēm.

Kā izvēlēties piemērotas krāsas flīzes

Flīžu krāsa būtu jāsaskaņo ar telpas koptēlu, lai gan ir jāatzīst, ka ne vienmēr tas, kas Jums liksies skaists, būs arī praktiska izvēle. Izvēloties gan tumšākas, gan gaišākas krāsas jeb toņu flīzes, varat pat optiski mainīt telpas platību.

Ja saprotat, ka pašu spēkiem tomēr galā netiksiet, vienmēr ir iespēja aicināt palīgā dizaineri, lai izstrādātu telpas 3D vizualizāciju un pirms flīžu iegādes un uzstādīšanas, jau redzēt digitāli vizuālu telpas tēlu ar izvēlētajām flīzēm.

Lielās telpās vizuāli pievilcīgi izskatīsies melno un balto flīžu kombinācija, kas izkārtota šaha galdiņa veidā.

Flīžu ieklāšana būs laikietilpīgāka, nekā tad, ja vēlēsieties uzstādīt laminātu vai linoleju. Bet vizuāli flīzes patiešām izskatās pievilcīgi un tās ir krietni vien ilgtspējīgākas, nekā kāds cits no minētajiem grīdas segumiem.

Lai iegūtu gan dažādus praktiskus padomus par flīžu izvēli, iegādi un uzstādīšanu, varat aplūkot interneta veikalu 220.lv, kas piedāvā ļoti plašu grīdas flīžu klāstu dažādām gaumē un sniedz arī informatīva rakstura bloga ierakstus, lai Jūs varētu pēc iespējas ērtāk un ātrāk izvēlēties un uzstādīt telpai piemērotas grīdas flīzes.

Interneta veikals piedāvā grīdas flīzes vannas istabai, grīdas flīzes virtuvei u.c. flīzes Jūsu mājas remontam un labiekārtošanai. Veidojiet sev patīkamu un ērtu vidi, lai tajā gribētos atgriezties un atpūsties.

Visiem zināmajā un populārajā e-veikalā 220.lv varat iegādāties preces gan ar iespēju saņemt tās pakomātā vai arī ar kurjera starpniecību, lai preces saņemtu līdz savas mājas durvīm.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija