8 neparasti veidi, kā tikt galā ar karstumu mājās

Dzīvo gudri! 12.jūlijs 2023
 
pexels.com
Lai arī šobrīd ārā nevalda +30 grādi, daudziem mājās joprojām, spīdot saulei, nākas cīnīties ar pamatīgu karstumu. Ja nav pieejams gaisa kondicionieris, tad cīņa ar karstumu var šķist zaudēta. Izrādās, ka, lai tiktu galā ar karstumu mājās, var izmantot dažādus neparastus trikus.

pexels.com

1. Aizkari vēsos toņos

Lai mazinātu telpu uzkaršanu, eksperti iesaka likt lietā aizkarus un saulainajās dienās tos turēt ciet. Izrādās, ka gaišas krāsas vai vēsos toņos esoši aizkari var radīt ilūziju, ka mājās ir vēsāks nekā patiesībā ir.

unsplash.com

2. Ūdens bļoda uz palodzes

Lai vasaras laikā izvairītos no pārkaršanas, svarīgi ir regulāri dzert ūdeni. Izrādās, ka ūdens var palīdzēt arī mūsu mājokļiem. Eksperti iesaka novietot bļodu ar aukstu ūdeni uz palodzes. Tādējādi karstais gaiss, kas ienāks iekšā pa logu, tiks atdzesēts.

unsplash.com

3. Sasladē spilvendrānas

Karstajās vasaras naktīs ir grūti labi izgulēties. Lai no rīta justos izgulējušies, neilgi pirms gulētiešanas ielieciet spilvendrānu saldētavā. Ejot gulēt, izņemiet spilvendrānu laukā no saldētavas un uzvelciet virsū spilvenam. Pateicoties vēsajam spilvenam, karstajās naktīs jums būs vieglāk iemigt.

unsplash.com

4. Neēdiet saldējumu

Eksperti norāda, ka lielākajai daļai cilvēku šķiet, ka karstās vasaras dienās saldējums palīdzēs atvēsināties, bet izrādās, ka tā nav tiesa. Saldējuma radītais atvēsinošais efekts būs ļoti īss. Pateicoties tam, ka saldējumi ierasti satur daudz kaloriju, ķermenis sāks ražot siltumu, lai sadedzinātu uzņemtās kalorijas un jums var atkal būt ļoti karsts.

unsplash.com

5. Auksta ūdens pudele

Vēl viens veids, kā vieglāk aizmigt karstajās naktīs, ir ņemt talkā aukstu ūdens pudeli. Eksperti iesaka vakarā ledusskapī vai saldētavā ielikt ūdens pudeli. Kad grasīsieties doties pie miera, izņemiet pudeli laukā no ledusskapja un ielieciet gultā. Tādējādi jums būs kur tverties pēc vēsuma un vieglāk varēsiet aizmigt.

unsplash.com

6. Atbrīvojaties no liekiem tekstilizstrādājumiem

Karstās vasaras dienās mājās labāk atbrīvoties no bieziem audumiem, dekoratīviem spilveniem, paklājiem un segām. Tiek uzskatīts, ka biezi tekstilizstrādājumi piesaista siltumu.

unsplash.com

7. Mitriniet gaisu

Vēl viens triks, kā veicināt to, lai mājās karstajās vasaras dienās būtu vēsāks, ir iegādāties gaisa mitrinātāju vai spreja pudeli. Ik pa laikam gaisā izsmidziniet vēsu ūdeni, tas palīdzēs uzturēt komfrotablu temperatūru mājās.

unsplash.com

8. Iegādājaties istabas augus

Interesanti, ka istabas augi var palīdzēt samazināt gaisa temperatūru mājās. Tāpat istabas augi palīdz attīrīt un mitrināt gaisu. Eksperti norāda, ka labākie augi, kas palīdzēs samazināt gaisa temperatūru istabās, mitrinās un attīrīs gaisu, ir palmas, Bendžamina fikuss vai aglonēma.




Avots

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Hallo, NRA redaktori! Visi esat atvaļinājumā? Jūsu stažieri aizkarus no aizskariem neatšķir? Kauna lieta! Labojieties!

13.jūlijs 2023 Atbildēt

Kam mājai ir bēniņi - turiet pa nakti atvērtus bēniņu logus vai durvis. karstais gaiss izvējosies un atdzeseēs dzīvojamās telpas. Pārbaudīts dzīvē

14.jūlijs 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija