7 personīgās higiēnas kļūdas, kuras pieļauj teju ikkatrs

Dzīvo gudri! 14.jūlijs 2023
 
unsplash.com
Domājot par labu higiēnu var šķist, ka visu darām pareizi - regulāri ejam dušā, mazgājam zobus u.c. Bet izrādās, ka ne vienmēr visu darām tā, kā vajadzētu un ierastie ikdiena paradumi var radīt vairāk ļauna nekā laba. Eksperti izceļ septiņus paradumus, kurus vajadzētu ikvienam no mums mainīt!

unsplash.com

1. Mutes skalošana pēc zobu tīrīšanas

Zobārsti norāda, ka pēc zobu tīrīšanas nevajadzētu muti skalot ar ūdeni. Izspļaujot izlietnē zobu pastu, iesakāms muti neskalot ar ūdeni, lai uz zobiem paliktu fluors. Fluors palīdzēs uzturēt labu mutes higiēnu un mazinās zobu bojāšanās risku.

unsplash.com

2. Netīra matu ķemme

Vai zinājāt, ka matu ķemmes ir izcila vieta, kur vairoties baktērijām? Ne vienmēr mēs ķemmējam tīrus matus, tieši tāpēc tā ir laba vieta, kur iemājoties baktērijām. Eksperti iesaka vismaz reizi divās nedēļās parūpēties arī par ķemmes tīrību un to izmazgāt, lai nerastos problēmas ar galvas ādas veselību.

unsplash.com

3. Dvieļu glabāšana vannas istabā

Šis punkts var šķist ļoti interesants, jo, kur gan citur uzglabāt dvieļus, ja ne vannas istabā. Tomēr eksperti norāda, ka dušas dvieļu uzglabāšana vannas istabā ir sliktākais, ko varam darīt. Pateicoties nemitīgajam mitrumam, šķietami tīri dvieļi var būt baktērijām pilni. Eksperti iesaka tīros dvieļus, kuru konkrētajā brīdī neizmantojam, uzglabāt citviet, nevis vannas istabā.

unsplash.com

4. Deguna matiņu izraušana

Daudziem ķermeņa apmatojums neliekas pievilcīgs un pat antisanitārs. Tomēr, ekspertu prāt, atbrīvošanās no matiņiem nesniedz nekādu labumu veselībai. Atbrīvošanās no matiņiem atsevišķās ķermeņa vietās var rast kaitējumu veselībai, piemēram, deguna matiņiem. Deguna matiņi aiztur dažādu putekļu un citu alergēnu nokļūšanas plaušās.

pexels.com

5. Roku mazgāšana karstā ūdenī

Var šķist, ka mazgājot rokas karstā ūdenī, mēs efektīvāk atbrīvojamies no baktērijām, bet izrādās, ka tā nav tiesa. Eksperti norāda, lai ūdens būtu bīstams mikrobiem, tam ir jābūt vismaz 100 grādus karstam. Tā kā tik karstā ūdenī nav iespējams nomazgāt rokas, eksperti aicina neaizrauties ar pārlieku karsta ūdens izmantošanu roku mazgāšanā. Ļoti karsts ūdens var kaitēt roku ādai un izraisīt tās sausumu. Ieteicams rokas mazgāt siltā ūdenī, bet ilgāku laiku, lai efektīvi atbrīvotos no visiem mikrobiem.

pexels.com

6. Pārāk gari dušas aizskari

Izrādās, ka pārāk gari dušas aizskari, kuru apakšējā mala pie zemes ir pamatīgi sakrokojusies, ir izcila vieta, kur dzīvot mitruma mīlošām baktērijām. Tāpēc eksperti norāda, labāk piekārt nedaudz īsākus dušas aizskarus nekā pārāk garus!

unsplash.com

7. Dezodoranta uzklāšanas īsi pēc dušas

Daudzi no mums steidzas uzklāt dezodorantu uzreiz pēc dušas, lai uzreiz novērstu svīšanu, taču tā nevajadzētu darīt. Ādai ir jābūt pilnīgi sausai pirms dezodoranta uzklāšanas. Ja āda būs mitra, tad dezodoranta iedarbība nebūs tik efektīva.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija