4 iemesli, kāpēc nevajadzētu slaucīt seju ar dvieli

Dzīvo gudri! 16.jūlijs 2023
 
pexels.com
Var šķist, ka visnetīrākā vieta mājās varētu būt tualetes pods, bet izrādās, ka tā nav. Baktērijām un mikrobiem bagātāki par tualetes podu var būt dvieļi. Tāpēc eksperti neiesaka seju slaucīt ar dvieli, jo varat piedzīvot nepatīkamas sekas! Kādas? Lasiet tālāk un uzziniet!

pexels.com

1. Var veicināt piņņu veidošanos

Dvieļi ir izcila vieta, kur vairoties baktēijām un mikrobiem. Tā kā mēs tos parasti glabājam vannas istabā, pateicoties tur esošajam mitrumam, tā ir ideāla vide, kur tām vairoties. Tieši tāpēc ieteicams seju slaucīt citā dvielī nevis tajā, kuru izmantojat ķermenim. Tomēr pat atsevišķa dvieļa izmantojašana nepasargās jūs no iespējamu piņņu veidošanās, jo uz konstanti mitrā dvieļa būs visai daudz baktēriju, kas var veicināt poru aizsprotošanos un izsitumu veidošanos.

pexels.com

2. Veicinās ādas novecošanos

Frotē dvieļi ir pārāk raupji, lai tos izmantotu sejai. Šādi raupji un asi dvieļi var negatīvi ietekmēt jūsu ādas stāvokli. Cītīga sejas slaucīšana raupjā dvielī darbosies kā pīlnigs un jūsu āda var kļūt ļoti jutīga, un arī var tikt veicināt ādas novecošanās, smalko kruciņu parādīšanās.

pexels.com

3. Netīkams ādas kairinājums

Ja jums ir jutīga āda, raupju dvieļu izmantošana nav labākais risinājums sejas nosusināšanai. Tā kā lielākā daļa dvieļu audumu var būt pārāk "asi" sejas ādai, var tikt veicināts ādas apsārtums un kairinājums.

pexels.com

4. Āda var kļūt taukaināka

Tas var izklausīties visai pretrunīgi, taču kārtīga ādas nosusināšana var to padarīt taukaināku. Izmantojot raupjus dvieļus, no sejas ādas tiek noņemtas dabiskās eļļas, kas nepieciešamas mūsu ādai, lai tā būtu veselīga. Ja dabiskās eļļas ar dvieli tiek noberztas nost, āda tās izdalīs pastiprināti, lai aizsargātu to no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes, kā rezultātā seja var kļūt taukaināka.

pexels.com

Kā nosusināt seju, neizmantojot dvieļus?

Tā vietā, lai seju nosusinātu ar dvieli, ļaujiet tai pašai nožūt. Šī būs daudz higiēniskāka un maigāka metode, un jūsu ādai tā patiks!





Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija