6 ķermeņa vietas, kur lietot dezodorantu, izņemot paduses

Dzīvo gudri! 20.jūlijs 2023
 
unsplash.com
Vai jūs zināt, ka dezodorantu var izmantot ne tikai, lai pasargātu apģērbu no sviedriem un novērstu nepatīkamu aromātu padusēs, bet arī citviet ķermenī? Uz kurām ķermeņa vietām ieteicams vēl uzklāt dezodorantu un kāpēc!

pexels.com

1. Uz pēdām

Cilvēki, kuri spiesti daudzas stundas pavadīt slēgtos apavos zin, ka pēdas mēdz svīst un apavi ar laika gaitu iemantot nepatīkamu aromātu. Tāpēc ieteicams dezodorantu iepūst ne tikai padusēs, bet uzpūst virsū arī pēdām, lai nodrošinātu tām aizsardzību pret baktērijām, kas izraisa nepatīkamo aromātu.

pexels.com

2. Zem krūtīm

Lielu krūšu īpašnieces vasarā mēdz saskarties ar kādu problēmu, kura citus mēdz neskart. Arī krūtis mēdz svīst un zem tām izveidoties sviedru pilītes. Tāpēc, lai izvairītos no šādas problēmas, eksperti iesaka dezodarantu uzpūst vai uzklāt arī zem krūtīm, lai tās nesvīstu.

pexels.com

3. Uz augšstilbiem

Cilvēkiem, kuriem ir lielāki augšstilbi, vasara var būt visai "sāpīgs" laiks. Karstajās dienās vienam augšstilbam berzējoties gar otru var izveidoties nepatīkama nieze un nobrāzumi, kas pēcāk var arī radīt nepatīkamas sāpes ik uz soļa. Lai mazinātu šādu problēmu, ieteicams augštilbu iekšpusē uzpūst vai uzklāt dezodorantu, taču jābūt uzmanīgiem, lai šo pretsviedru līdzekli neuzklātu uz intīmajām zonām.

pexels.com

4. Uz papēžiem

Izrādās, ka dezodorants var būt lielisks palīgs arī laikā, kad cenšaties ievalkāt jaunus apavus. Nereti nopērkot jaunu apavu pāri, tie var likties sākotnēji par ciešu, berzt vai kā citādāk radīt diskomfortu. Lai mazinātu iespēju, ka jauni apavi radīs jums sāpīgas tulznas, uzklājiet uz papēžiem, pēdu aizmugures dezodorantu, tādējādi samazināsiet berzi un izvairīsieties no tulznām.

pexels.com

5. Pēc skūšanās ar skuvekli

Visai bieži pēc kāju, bikini zonas vai padušu skūšanas daļa cilvēku saskaras ar apsārtumu vai ādas kairinājumu. Ja jums mājās nav pieejams neviens nomierinošs ķermeņa kopšanas līdzeklis, lai mazinātu diskomfortu, tad varat likt lietā arī visparastāko dezodorantu bez smaržas. Šāda veida dezodorants var mazināt niezi un apsārtumu vien divu dienu laikā. Svarīgi šādās situācijās ir izvairīties no ķermeņas kopšanas līdzekļiem, kas satur alkoholu, lai ādu vēl vairāk nesakairinātu!

pexels.com

6. Uz odu kodumiem

Ja atrodoties dabā esat piedzīvojis kārtīgu odu uzbrukumu, tad zināt, ka pēc tam vietās, kur iekodis ods, rodas nepārvarama nieze un visu laiku gribas kasīties. Ir vairākas metodes, kā mazināt niezi un ādas kairinājumu, viens no tiem ir izmantot ledus gabaliņus. Taču vēl lieliski pret šo problēmu palīdz dezodorants. Dezodoranti satur alumīnija hlorīdu, kas samazina niezi un apsārtumu.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija