7 lietas, par kurām ieteicams nežēlot naudu

Dzīvo gudri! 28.septembris 2023
 
pexels.com
Reizēm naudas taupības nolūkos sliecamies iegādāties lētākās preces. Dažreiz cenai nav nozīmes. Eksperti nosauc 7 lietas, uz kurām nav ieteicams žēlot naudu. Vēlme ietaupīt uz lietām, uz kurām nevajadzētu to darīt, bieži vien rada lielākus izdevumus.

pexels.com

1. Roku dezinfekcijas līdzeklis

Visi roku dezinfekcijas līdzekļi nav vienādi, tāpēc ir nozīme kādu iegādāties - lētāku vai dārgāku. Principā roku dezinfekcijas līdzekļus var iedalīt divās kategorijās. Vieni ir radīt uz spirta bāzes, bet otriem nav pievienots klāt alkohols. Eksperti min, ka tie roku dezinfekcijas līdzekļi, kuru sastāvā nebūs spirts, labāk smaržos un nesausinās rokas. Tomēr to efektivitāte baktēriju iznīcināšanā nav tik liela. Ja roku dezinfekcijas līdzekli izmantojat, lai iznīcinātu uz rokām esošās baktērijas, nevis tās atsvaidzinātu, iegādājieties uz spirta bāzes gatavotu līdzekli. Speciālisti iesaka dezinficēt rokas ar dezinfekcijas līdzekli, kas satur ne mazāk kā 60% spirta.

unsplash.com

2. Dezodorants

Arvien lielāku popularitāti mūsdienās iegūst dažādi dabīgi produkti, tai skaitā dezodoranti. Dabīgie skaistumkopšanas produkti var būt dārgāki par "neekoloģisko" analogo versiju. Tomēr eksperti norāda, ka ir vērts samaksāt vairāk par ekoloģiskajiem dezodarantiem, jo to sastāvā ir tikai dabīgas sastāvdaļas, kuras nekaitēs ādai un maz ticams, ka izraisīs alerģiskas reakcijas.

pexels.com

3. Zobu birste

Eksperti iesaka, rūpējoties par savu mutes higiēnu, izvēlēties par labu elektriskajām zobu birstēm. Tās var būt pat 10 līdz 20 reizes dārgākas par parastajām zobu birstēm, taču tās spēs efektīvāk paveikt savu darbu - noņemt aplikumu.

unsplash.com

4. Naži

Lēti naži sākotnēji gluži kā to dārgākās versijas griež labi. Tomēr tie daudz ātrāk var palikt truli un būt neasi. Kā arī, ja ikdienā nākas bieži gatavot un turēt rokās nažus, ieteicams nežēlot naudu to iegādē. Dārgāki naži labāk ieguls rokā un tā tik ātri nenogurs.

pexels.com

5. Gludeklis

Zemo cenu kategoriju gludekļis spēj veikt savu darbu, taču ne kvalitatīvi un efektīvi. Bieži vien paši lētākie gludekļi nespēs tikt galā ar savu darbu un izlīdzināt uz apģērba radušās "rievas". Tāpat šāda tipa gludekļi var daudz ātrāk nokalpot savu laiku. Ieteicams labāk iegādāties dārgāku gludekli, lai tas efektīvi veiktu savu darbu un kalpotu ilgāk.

pexels.com

6. Lokšķēres

Veikalos pieejams plašs klāsts dažāda veida lokšķēru. Būtiski arī atšķiras to cenas. Vislētākās lokšķēres būs tās, kurām ir hroma pārklājums. Svarīgi atcerēties, ka tās būs matiem kaitīgākās lokšķēres! Hromam ir tendence pārkarst, tāpēc tas bieži apdedzina matus. Lokšķērēm ar teflona pārklājumu bieži vien ir ļoti pievilcīga cena, taču tas sausina matus, padara tos blāvus un nedzīvus. Eksperti iesaka pievērst uzmanību lokšķērēm ar keramikas vair turmalīna pārklāju.

pexels.com

7. Nagu laka

Viena no galvenajām atšķirībām starp lētajām un dārgajām nagu lakām ir labas kvalitātes ota. Jo labāka būs lakas otiņa, jo vieglāk tā klāsies uz naga. Tāpat arī zināmi un uzticami zīmoli, kuru nagu lakas var būt dārgākas, to izgatavošanā izmanto rūpīgi izpētītas sastāvdaļas, drošus materiālus, kas nekaitēs veselībai.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 3

Komentē 3

 
Anonīms
 

Te viss skaidrs--nežēlojiet naudu ,pērciet dārgi !

Un kāda velna pēc te reklamē smirdošos jeņķu dolārus!??

28.septembris 2023 Atbildēt

🤣 Stulbākais ieteikums!

6.oktobris 2023 Atbildēt

Glups raksts!

Nopirku reiz pašas dārgākās lokšķēres - kalpot kalpo, bet rokturis jūk ārā!

Cena un kvalitāte ne vienmēr korelē...

14.oktobris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija