5 neparasti veidi, kur vēl bez ēst gatavošanas var izmantot cukuru

Dzīvo gudri! 19.oktobris 2023
 
unsplash.com
Cukuru var izmantot ne tikai ēdienu un dzērienu saldināšanai, bet arī pavisam praktiskos darbos. Uzziniet, kur izmantot cukuru ārpus virtuves!

pexels.com

1. Pret kukaiņu kodumiem

Cukuram piemīt dziedinošas īpašības. Tas spēj izvilkt visus toksīnus no ķermeņa pēc kukaiņu kodumiem un bišu dzēlieniem. Ieziediet niezošo ķermeņa vietu ar cukuru, atstājiet to tur uz piecām minūtēm. Pēc tam koduma vietu nomazgājiet. Cukurs palīdzēs samazināt pietūkumu un novērsīs niezi.

unsplash.com

2. Traipu tīrīšanā

Zāles traipi uz drēbēm ir ļoti nepateicīgi. Tos reizēm ir ļoti grūti iztīrīt. Nākamreiz, kad saskarsieties ar šādiem grūti iztīrāmiem traipiem, atcerieties par cukuru. Pielejiet cukuram klāt nedaudz siltu ūdeni. Jums nepieciešams iegūt pastai līdzīgu konsistenci. Ņemiet cukura masu un ar to paberzējiet netīrās auduma vietas. Atstājiet apģērbu noklātu ar cukura pastu vismaz uz stundu un pēc tam to izmazgājiet. Traipiem vajadzētu pazust!

unsplash.com

3. "Taukainām" rokām

Ja pēc ēst gatavošanas, trauku mazgāšanas vai citiem darbiem, jūsu rokas klāj caurspīdīga, plāna tauku kārtiņa, kuru ir grūti nomazgāt ar ziepēm, ņemiet talkā cukuru. Līdzīgi kā iepriekš, pievienojiet cukuram nedaudz ūdeni, lai izveidojas viendabīga pasta. Paberzējiet rokas ar šo pastu un noskalojiet tās ar ziepēm. Varat cukuru pievienot klāt arī šķidrajām ziepēm, lai atbrīvotos no taukainās sajūtas.

unsplash.com

4. Atbrīvojies no nepatīkamām smakām

Šis triks atkal būs saistīts ar tavām rokām. Ja esat griezusi ķiplokus, tīrījusi zivi vai gatavojusi kaut ko citu, kam piemīt nepatīkams aromāts, ņemiet cukuru. Uzberiet uz plaukstas vienu ēdamkaroti cukura, pievienojiet klāt nelielu daudzumu šķidro ziepju un paberzējiet plaukstu pret plaukstu. Noskalojiet plaukstas un tām vajadzētu smaržot labi!

unsplash.com

5. Atvieglo sāpes

Ja ēdot vai dzerot kaut ko karstu esat apdedzinājusi mēli, cukurs palīdzēs remdēt sāpes. Uzberiet uz mēles apdedzinātās daļas cukuru, pagaidiet līdz tas izšķīst. Sāpēm vajadzētu rimties!

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

10 kg cukurA - 20 litri ūdens - 1 kg rauga,,,pēc 14 dienām liec uz plīts un gaidi 1 stundu,,,3 litri 60 grādīgas šmakaukas garantēju - DDDDDDDDDDD

26.oktobris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija