5 iemesli, kāpēc telpaugu lapas maina savu izskatu

Dzīvo gudri! 25.oktobris 2023
 
pexels.com
Istabas augi spēj ienest mājās mājīgumu. Dažiem cilvēkiem piemīt tā dēvētie "zaļie pirkstiņi". Viņu rokas spēj aprūpēt ikvienu augu un tie aug griezdamies. Tikmēr citiem tik viegli nevedas ar augu audzēšanu. Reizēm augus var piemeklēt dažādas problēmas, to lapas var sākt brūnēt, kalst un kā citādāk vēstīt par to, ka kaut kas nav kārtībā. Apkopojām visbiežāk sastopamās problēmas un skaidrojam, kāpēc tā notiek!

pexels.com

1. Pilnīgi brūnas lapas

Pilnīga lapu brūnēšana neliecina par neko ārkārtēju. Tā ir dabiska auga novecošanās sastāvdaļa jeb precīzāk konkrētās lapas.

pexels.com

2. Brūni lapu gali

Ja augs nesaņem pietiekami daudz mitruma tā lapu gali paliek brūni. Reizēm, ja arī laistāt bieži augus, tie var nesaņemt pietiekami daudz mitruma un tam par iemeslu var būt sliktas kvalitātes augsne, bojāta auga sakņu sistēma, pārāk mazs puķu pods.

pexels.com

3. Lapu vidus brūnēšana

Ja jūsu augu lapas sāk brūnēt no to vidus, tas liecina par pārmērīgu laistīšanu. Pārāk mitrā augsnē var iemājoties dažādas sēnītes un slimības. Parādoties brūniem plankumiem lapas vidū, ar laiku tie pārņems visu lapu.

pexels.com

4. Auga apakšējās lapas sāk dzeltēt

Ja auga apakšējās lapas sāk dzeltēt, ne vienmēr tas liecina par kādu problēmu, tas ir dabisks process. Tomēr, ja lapas sāk dzeltēt lielā apjomā, iespējams, pie vainas var būt saules trūkums, pārāk auksta temperatūra vai sausums.

pexels.com

5. Lapu krokošanās

Daži no populārākajiem telpaugiem nāk no tropu vai subtropu reģioniem, kur tie aug mitrā vidē. Šāda veida augiem, augot sausā gaisā, lapas var sākt krokoties.



Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija