4 veidi, kā avokado kauliņu izmantot skaistumkopšanā

Dzīvo gudri! 3.novembris 2023
 
unsplash.com
Apēdot avokado, mēs visbiežāk izmetam miskastē tā kauliņu. Izrādās, ka to var izmantot ne tikai jaunu avokado kociņu audzēšanā, bet arī skaistumkopšanā.

Avokado kauliņiem piemīt baktericīdas un fungicīdas īpašības. Tas nozīmē, ka tie spēj neitralizēt dažādus kaitīgos mikroorganismus. Turklāt avokado kauliņi ir labs kalcija, magnija un C vitamīna avots.

unsplash.com

Kā sagatavot avokado kauliņu, lai varētu to izmantot skaistumkopšanas līdzekļu pagatavošanai?

  1. Nomizojiet nost brūno miziņu no kauliņa.
  2. Ļaujiet kauliņam apžūt.
  3. Pēc tam ņemiet rīvi un sarīvējiet kauliņu nelielās skaidiņās.
  4. Lieciet sarīvētā avokado skaidiņas uz cepešpannas un lieciet krāsnī tās cepties uz veselu stundu, uz nelieliem grādiem.
  5. Atdzesējiet izceptās avokado skaidiņas.

unsplash.com

1. Avokado skrubis

Sajauciet iepriekš pagatavotās avokado skaidiņas kopā ar maltu kafiju. Pievienojiet klāt maisījumam jūras sāli un skrubis būs gatavs. Maigām kustībām uzklājiet to uz ādas.

pexels.com

2. Avokado krēms pret pūtītēm

Pievienojiet siltam ūdenim klāt avokado kauliņa skaidiņas. Jums nepieciešams iegūt pastai līdzīgu konsistenci. Labākam efektam jeb cīņai pret pūtītēm pastai varat pievienot klāt pāris pilienus tējas koka eļļas. Uzklājiet krēmu uz pūtītēm un pēc četrām līdz sešām minūtēm noskalojiet seju.

unsplash.com

3. Avokado maska

Sajauciet avokado skaidiņas kopā ar pulverveida mālu, pievienojiet tiem klāt nelielu daudzumu ūdens un uzklājiet masku uz sejas. Pēc 15 minūtēm noskalojiet seju ar siltu ūdeni un uzklājiet mitrinošu krēmu.

pexels.com

4. Avokado matu līdzeklis

Lejiet katliņā aptuveni 890 mililitrus ūdens, pievienojiet klāt tam avokado kauliņa skaidiņas. Vāriet ūdeni uz mazas liesmiņas 30 minūtes. Pēc tam ar marles vai caurdura palīdzību izkāsiet šķidrumu. Skalojiet matus ar šo šķidrumu un tie kļūs veselīgāki.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija