
1. Zivju pirkstiņi
Iznīcības riska iespējamība - 36%
Eksperts norāda, ka nākotnē pēc 100 gadiem cilvēkiem nebūs pieeja zivju pirkstiņiem. Tā vietā tiks radīti analogi produkti, kuru sastāvā būs aļģes un laboratorijās izveidoti zivju produkti. Cilvēkiem tiks piedāvāti ilgtspējīgāki.

2. Vistas nageti
Iznīcības riska iespējamība - 32%
Augu izcelsmes produktu, piemēram, sojas vai zirņu proteīna, izmantošana "pārņems" pasauli un lielveikalu plauktus. Lielveikalos būs lielākoties pieejami augu izcelsmes pārtikas produktim, kas pēc izskata un garšas atgādinās, piemēram, gaļu. Tāpēc vistu nagetu vietā cilvēki ēdīs augu izcelsmes nagetus.

3. Liellops
Iznīcības riska iespējamība - 30%
Nākotnē arvien populārāka kļūs ideja samazināt tradicionālas gaļas patēriņu un aizstāt to ar dažādām augu valsts izcelsmes alternatīvām, lai rūpētos par vidi.

4. Cūkgaļa
Iznīcības riska iespējamība - 28%
Gluži kā liellopu gaļai, arī cūkgaļas popularitāte ēdienu gatavošanā samazināsies. Arvien populārākas kļūs uz augu bāzes vai laboratorijā audzētu produktu alternatīvas.

5. Tofu
Iznīcības riska iespējamība - 27%
Lai arī šobrīd viens no populārākajiem vegāniskajiem produktiem ir tofu un to cilvēki izmanto dažādu ēdienu gatavošanā, nākotnē tā popularitāte mazināsies. Arvien pieejamāki kļūst tādi augu izcelsmes produkti, kā tempe, seitans vai kultivētas augu olbaltumvielas.

6. Medus
Iznīcības riska iespējamība - 22%
Nākotnē medus bišu populācija samazinās, tāpēc tiks apdraudēta medus ieguve. Līdz ar to pastāv risks, ka medu cilvēki vairs uzturā nelietos. Tā vietā cilvēki uzmantos citus dabīgos saldinātājus, piemēram, agaves sīrupu.

7. Avokado
Iznīcības riska iespējamība - 20%
Avokado tiek uzskatīts par ļoti veselīgu, jo tas mūsu organismam, pateicoties tajā esošajiem uzturvielu daudzumam, sniedz daudz laba. Tomēr nākotnē ir apdraudēta tā esamība. Avokado tiek audzēti atsevišķās pasaules daļās, tāpēc, lai tas nonāktu līdz mūsu galdam, tas mēro tālu ceļu, kā rezultātā tā transportēšana nav videi draudzīga.

8. Turku zirņi
Iznīcības riska iespējamība - 16%
Nākotnē arvien populārāki var kļūt citi pākšaugi, piemēram, lēcas, melnās pupiņas un mung pupiņas. Tās spēj nodrošināt organismu ar līdzīgu uzturvielu daudzumu, kā turku zirņi.

9. Šokolāde
Iznīcības riska iespējamība - 11%
Nākotnē varētu mainīties arī vesela saldumu industrija. Arvien biežāk nākotnē kako pupiņas tiks iegūtas no ģenētiski modificētiem augiem. Kakao ieguvē un pēcāk šokolādes ražošanā tiks izmantoti ģenētisko modificēti augi, jo tā tos būs vieglāk izaudzēt un tie prasīs mazāk resursu.

10. Piens
Iznīcības riska iespējamība - 11%
Mūsdienās arvien populārākas kļūst dažādas piena alternatīvas, piemēram, augu izcelsmes dzērieni, tostarp no mandelēm, sojas, auzām, zirņiem. Arī nākotnē tas nemainīsies. Cilvēki arvien biežāk atteiksies no tradicionālā piena, izvēloties par labu augu dzērieniem.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.
Komentē 1
Visu var ja labi grib. Arī biznesmeņi cenšās, lai iepazīstinātu ar saviem mērķiem nākotnē, kā arī iznīcināt konkurējošo, tā tas ir. Ir jau izejvielas, kas atjaunos zivju populāciju, lai varētu zivju pirkstiņus ražot, kā arī ir jau izejvielas, lai Avakado varētu izaudzēt daudzviet un veselīgākus. Nevajag te mums uzspiest ēst gaļu, kas sastāv no augiem, kad gaļā ir daudz vairāk izejvielu ķermenim nekā augā, līdz ar to apmānot ;kermeni, ka ēd gaļu, tuvākā gaļas atradne ir pats ķermenis, ko tad šo melu rezultātā cilvēks saēd savas zarnas. Uz veselību!