5 populārākās higiēnas kļūdas, kuras pieļauj gandrīz ikkatrs

Dzīvo gudri! 6.decembris 2023
 
pexels.com
Izrādās, ka mēs paši to nezinot varam tīrīt/mazgāt dažādas savas ķermeņa vietas nepareizi. Eksperti nosauc vispopulārākās higiēnas kļūdas, kuras pieļauj vairums cilvēku.

pexels.com

1. Nabas tīrīšana

Cilvēkus var iedalīt trīs daļās. Vieni nekad neaizdomājas par to, ka nepieciešams tīrīt nabiņu, otri to dara, bet ļoti nepareizi, bet trešie, kas ir retums, nabiņu tīra un to dara pareizi. Eksperti norādā, ka nabiņu nepieciešams tīrīt reizi nedēļā. Kā to darīt? Ņemiet vati un iemērcējiet to spirtā. Ar vatīti izslauciet uzmanīgi nabiņu. Pēc tam samitriniet citu vates gabaliņu ar ūdeni un atkal izlauciet nabiņu, lai atbrīvotos no iepriekš uzklātā spirta.

pexels.com

2. Ausu tīrīšana

Ausis tīra ikviens, vismaz mums tā gribētos ticēt. Tomēr visbiežāk cilvēki nepareizi tīra ausis. Ausis nedrīkst tīrīt, izmantojot asus un spicus priekšmetus, tāpat nav ieteicams tās tīrīt ar nagiem. Eksperti norāda, ka pareizai ausu tīrīšanai ir nepieciešams glicerīns. Iepiliniet ausīs pāris pilienus glicerīna, tas palīdzēs mīkstināt sēru. Pēc dienas vai divām ausī ar šļirci iepiliniet nedaudz silta ūdens. Pēc tam galvu pagrieziet sāņus un ļaujiet ūdenim izlīt laukā. Ausis būs tīras.

pexels.com

3. Mēles tīrīšana

Mēle ir jātīra tikpat bieži kā zobi. Lai notīrītu mēli, visefektīvākais veids ir izmantot veikalos nopērkamos mēles tīrītājus jeb nelielus "skrāpīšus". Novietojiet "skrāpīti" mēles tālakajā daļā un velciet to lēnām uz priekšu, izdarot nelielu spiedienu.

pexels.com

4. Elkoņu "tīrīšana"

Lai izvairītos no sausiem elkoņiem, kurus klāj atmirušās ādas šūnas, kas laika gaitā tos var padarīt tumšus, ietecams ik nedēļu tos skrubēt. Varat izmantot gan paštaisītu, gan veikalā nopērkamu skrubi. Uzklājot skrubi uz elkoņa, berzējiet plaukstu apļveida kustībām, izdarot maigu spiedienu.

pexels.com

5. Sejas mazgāšana

Putojošās ziepes un mazgāšanas līdzekļi var padarīt sejas ādu sausu, tāpēc izvairieties no tiem. Izmantojiet maigu sejas tīrīšanas līdzekli kopā ar remdenu ūdeni, lai nomazgātu seju.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija