4 ieteikumi, kā, iespējams, atbrīvoties no baltajiem punktiņiem uz sejas

Dzīvo gudri! 4.janvāris
 
pexels.com
Redzot, ka uz sejas ādas parādījušās pinnes, pumpas, katrai ir savs paņēmiens, kā no tām ātrāk tikt vaļā. Tomēr, parādoties uz sejas ādas baltiem punktiņiem jeb tauku dziedzeriem, no tiem pašas spēkiem ir grūti atbrīvoties.

Visbiežāk šādi baltie punktiņi jeb tauku dziedzri parādās uz plakstiņiem, vaigiem un pieres. Lai gan ir daudzi pieņēmumu, kas izraisa šādu balto punktiņu parādīšanos, tie nav kaitīgi, taču var šķist estētiski nepievilcīgi. Lai no tiem izvairītos jeb atbrīvotos, var izmantot dažādus paņemienus. Svarīgi izcelt, ka ne vienmēr šie paņēmieni var nostrādāt, tāpēc, ja jūs neapmierina šādi vizuālie "defekti", ieteicams vērsties pie kosmetaloga.

pexels.com

1. Mitriniet sejas ādu

Dodoties ārpus mājas vienmēr uz sejas ādas uzklājiet saules aizsargkrēmu un mitrinošo krēmu, arī ziemas laikā. Šie produkti palīdzēs aizsargāt ādu ne tikai no saules kaitīgās ietekmes, bet palīdzēt to padarīt maigāku un elastīgāku.

pexels.com

2. Regulāri izmantojiet sejas skrubi

Reizi nedēļā sejas kopšanas rutīnas ietvaros izmantojiet skrubi. Eksperti iesaka izvēlēties maigus skrubjus, lai netraumētu un nekairinātu ādu. Skrubi ir svarīgi izmantot, lai attīrītu ādu no atmirušajām ādas šūnām.

pexels.com

3. Izmantojiet sejas kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir retinols

Tiek uzskatīts, ka retinols var palīdzēt "iznīcināt" baltos punktiņus. Tāpēc ieteicams izmēģināt sejas kopšanas krēmus, kuru sastāvā ir retinols. Retinols var palīdzēt arī padarīt ādu gludu!

pexels.com

4. Izmantojiet sejas kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir salicilskābe

Sejas ādas kopšanas speciālisti iesaka saliciskābes saturošus sejas kopšanas līdzekļus izmantot cilvēkiem, kuriem ir pūtītes. Pastāv iespējamība, ka šādi sejas kopšanas līdzekļi var lieti noderēt "cīņā" arī ar baltajiem punktiņiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija