5 paradumi un apstākļi, kas attur no laba un kvalitatīva miega

Dzīvo gudri! 5.janvāris
 
unsplash.com
Slikts miegs var ietekmēt jūsu veselību, izskatu un vispārējo dzīves kvalitāti. Pie slikta miega var būt vainojamas dažādas lietas, piemēram, stress. Taču arī dažādi ikvakara paradumi var veicināt sliktu miega kvalitāti, tāpēc nepieciešams pārdomāt, ko jūs darāt vakaros, kas varētu veicināt bezmiegu.

unsplash.com

1. Dodieties uz gultu laicīgi

Pēc saspringtas dienas bieži vien mēs nevēlamies neko citu, kā nolikt galvu uz spilvena un uzreiz aizmigt. Tomēr reti kuram uzreiz izdodas ieslīgt miegā. Tieši tāpēc eksperti iesaka izstrādāt savu relaksējošo vakara rituālu. Centieni uzreiz aizmigt, kad iekāpjat gultā, var radīt pretēju efektu. Domājot par to, cik ilgs laiks jums paiet līdz iemiegat, var tikai veicināt bezmiegu. Tāpēc eksperti iesaka doties uz gultu laicīgi un, piemēram, palasīt labu grāmatu. Tādējādi nomierināsies jūsu prāts un jūs ātrāk spēsiet relaksēties, ieslīgstot miegā.

unsplash.com

2. Nedzeriet vakaros melno tēju

Zāļu tējām piemīt nomierinoša iedarība un tās var palīdzēt cīņā ar bezmiegu. Tādu tēju, kā, piemēram, kumelīti, ir ieteicams dzert vakaros. Tomēr ir tējas, kuras var radīt gluži pretēju efektu un likt jums justies mundram. Tieši šādu iedarību dos melnā tēja. Tā satur kofeīnu, tāpēc vakaros nevajadzētu aizrauties ar melnās tējas baudīšanu.

unsplash.com

3. Pareizā segas izvēle

Labam nakts mieram ir svarīgi izvēlēties pareizo segu. Visbiežāk mēs guļam ar poliestera segām, jo tās ir viegli kopt un tās ir viegli pieejamas. Tomēr eksperti norāda, ka tās nav labākā izvēle, ja jums ir svarīgs labs miegs. Poliesteris ir sintētisks materiāls, kas nozīmē to, ka tas neelpo un neļaus jūsu ķermenim regulēt temperatūru. Tā vietā labāk izvēlieties vilnas segas, jo tas ne tikai jūs sildīs, bet ļaus arī ādai elpot.

pexels.com

4. Pidžamas valkāšana

Daļa cilvēku, lai dotos pie miera uzvelk pidžamu, citi nakskreklu, bet vēl kāds guļ pilnīgi kails. Eksperti norāda, ka, ja ciešat no bezmiega, ieteicams atbrīvoties no ērtās pidžamas un gulēt kailiem. Kā izrādās, tad guļot pārāk biezās pidžamās, var paaugstināties ķermeņa temperatūra un nebūs komfortambli gulēt, jo būs pārāk karsts. Tāpēc ieteicams gulēt kailiem. Ja tomēr jūs šī ideja nevilina, tad izvēlieties par labu dabīga un elpojoša auduma nakts tērpiem.

pexels.com

5. Guļamistabas paklājs

Paklāji var padarīt jebkuru telpu mājīgu, taču izrādās, ka to novietošana pie gultas nav labākā ideja. Paklāji ir laba "augsne", kur vairoties baktērijām. Tie viegli piesaista putekļus un tajos var iedzīvoties putekļu ērcītes.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija