Padomi, kā iegūt gludus un spīdīgus matus

Dzīvo gudri! 17.janvāris
 
Freepik
Pm Publicitātes materiāls
 
Skaisti mati ir katras sievietes sapnis. Gludi un spīdīgi mati var uzlabot Jūsu vispārējo izskatu un pašsajūtu. Lai gan matu tekstūru nosaka ģenētiskie faktori, ir daudz padomu un triku, ko varat iekļaut matu kopšanas rutīnā, lai iegūtu tik kāroto gludo un spīdīgo izskatu.

Pareiza matu kopšana, matu taisnotājs, zīda spilvendrāna un vēl… Šajā rakstā mēs aplūkosim dažas pārbaudītas un uzticamas metodes, kas palīdzēs Jums atklāt spīdīgu matu noslēpumu.

1. Pareiza matu mazgāšanas tehnika

Sāciet ar pamatiem - matu mazgāšanu. Lietojiet šampūnu bez sulfātiem, kas ir piemērots Jūsu matu tipam un struktūrai. Pirms šampūna uzklāšanas rūpīgi samitriniet matus un ar pirkstu galiem maigi iemasējiet šampūnu. Izskalojiet ar remdenu ūdeni, jo karstais ūdens var atņemt matiem dabiskās eļļas, padarot tos blāvus un sausus.

2. Neaizmirstiet par matu kondicionieri

Lai mati būtu gludi un spīdīgi, ļoti svarīgi ir izmantot matu kondicionieri. Ieguldiet līdzekļus kvalitatīvā kondicionierī un uzklājiet to galvenokārt uz matu galiem, izvairoties no galvas ādas, lai novērstu pārmērīgu matu taukošanos. Atstājiet kondicionieri uz matiem uz dažām minūtēm, lai tas kārtīgi iesūcas.

3. Lietojiet matu masku



Matu maskas ir paredzētas, lai dziļi barotu un mitrinātu, kā arī palīdzētu Jums atjaunot bojātus matus. Tās satur dažādas aktīvās vielas, piemēram, eļļas, sviestus, olbaltumvielas, vitamīnus un minerālvielas, kas palīdz uzlabot matu veselību un izskatu. Lietojot matu masku, Jūsu mati kļūst mīkstāki un gludāki. Matu maskas palīdz aizpildīt matu šķiedru poras, padarot matus mīkstākus un vieglāk ķemmējamus. Mati kļūst arī spīdīgāki. Matu maskas palīdz atjaunot matu dabīgo spīdumu, piešķirot tiem veselīgu izskatu. Kā arī matu maskas palīdz aizsargāt matus no ārējiem faktoriem, piemēram, saules stariem, siltuma un mehāniskas iedarbības.

4. Izvairieties no pārmērīga karstuma

Pārmērīga matu ieveidošanas rīku lietošana var bojāt matu kutikulu, izraisot sausumu un lūšanu. Investējiet labās matu lokšķērēs un taisnotājā, kurš ļauj Jums mainīt temperatūru. Vienmēr izmantojiet aizsarglīdzekli pret karstumu, lai mazinātu bojājumus. Lai iegūtu skaistus un spīdīgus matus, kvalitatīvu matu taisnotāju un citus produktus varat iegādāties internetveikalā Notino.

5. Izvēlieties pareizo matu ķemmi

Jūsu matu gludumu un spīdumu var būtiski ietekmēt tas, kāda veida matu suku Jūs izmantojat. Izmantojiet matu suku, kas ir piemērota Jūsu matu struktūrai un biezumam. Izvairieties no matu ķemmēšanas, kad mati ir mitri.

6. Izvēlieties ēdienu, kas bagāts ar uzturvielām

Jūsu matu veselība ir Jūsu vispārējās labsajūtas atspoguļojums. Matu veselība ir atkarīga no daudziem faktoriem, arī uztura. Matu augšanai un veselībai nepieciešamas olbaltumvielas, vitamīni un minerālvielas.

Olbaltumvielas ir būtiskas matu augšanai un atjaunošanai. Tās veido matu keratīnu, kas ir galvenais matu proteīns. Olbaltumvielas atrodamas gaļā, zivīs, pākšaugos, riekstos un sēklās. Dažādi vitamīni stiprina matus un paātrina to augšanu. Minerālvielas arī ir svarīgas matu veselībai. Piemēram, magnijs palīdz regulēt matu tauku sekrēciju.

7. Regulāri apgrieziet matu galus

Lai uzlabotu matu kopējo izskatu, regulāri apgrieziet to galus. Matu apgriešana ik pēc 6-8 nedēļām var paveikt brīnumus!

8. Lietojiet zīda vai satīna spilvendrānas

Kokvilnas spilvendrānas miega laikā var izraisīt berzi un veicināt matu lūšanu. Pārejiet uz zīda vai satīna spilvendrānām, kas ir maigākas pret matiem un palīdz samazināt matu bojāšanos, novēršot pūkošanos.

Mati ir skaistākā sievietes rota. Ieviešot šos padomus matu kopšanas rutīnā, Jūsu mati Jums noteikti pateiksies.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija