5 padomi, ko nav ieteicams darīt uzreiz pēc ēšanas

Dzīvo gudri! 29.februāris
 
pexels.com
Eksperti nosauc, ko nevajadzētu darīt uzreiz pēc ēšanas! Pat pavisam nekaitīgas lietas var sabojāt jūsu pašsajūtu. Svarīgi atcerēties - ne viss, ko darāt tūlīt pēc ēšanas, ir veselīgi!

pexels.com

1. Nedzeriet aukstu ūdeni

Pastāv uzskats, ka ļoti auksta ūdens dzeršana nav labvēlīga gremošanas traktam. Ja uzreiz pēc ēšanas steidzat iedzert aukstu ūdeni, jūs pēcāk varat izjust diskomfortu vēderā. Aukstais ūdens var "salipināt" kopā apēsto pārtiku, tādējādi apgrūtinot gremošanas traktu. Ja vēlaties padzerties, tad ieteicams dzert siltu ūdeni.

pexels.com

2. Nedodies uzreiz gulēt

Došanās pie miera tūlīt pēc ēšanas nav laba ideja. Ja tik tikko pēc ēšanas iesiet gulēt, apēstais radīs spiedienu uz jūsu diafragmu un jums var rasties miega apnoja. Tāpat, uzreiz ejot gulēt, varat saskarties ar kuņģa dedzināšanu.

pexels.com

3. Nesportojiet

Ķermenim ir nepieciešams laiks, lai sagremotu uzņemto pārtiku, pirms varat sākt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Pretēji treniņa laikā varat izjust sliktu dūšu, jums var uzpūsties vēders.

pexels.com

4. Nesmēķējiet

Kā zināms, tad smēķēšana pati par sevi ir kaitīga veselībai. Eksperti izceļ, ka tā var būt īpaši kaitīga arī uzreiz pēc ēšanas. Smēķēšana uzreiz pēc ēšanas var izraisīt karinātu zarnu sindromu, kā arī veicināt čūlaino kolītu.

pexels.com

5. Neēdiet augļus

Eksperti iesaka augļus ēst labāk tukšā dūšā vai tad, kad esat nedaudz ieēdis, nevis kārtīgi paēdis. Tas saistāms ar to, ja jūsu vēders ir pilns, tad organisms nesaņems visas veselīgās augļos esošās uzturvielas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija