5 padomi, kā vakaros vieglāk iemigt

Dzīvo gudri! 3.marts
 
unsplash.com
Ja arī jūs katru vakaru cīnaties ar grūtībām iemigt, tad, iespējams, vakaros dariet kaut ko tādu, kas aizgaiņā prom jūsu sapņus! Lai ātri un bez reizēm aizmigtu, centieties ievērot šos piecus padomus!

unsplash.com

1. Izveidojiet savu ikvakara rituālu

Lai sevi noskaņotu gulētiešanai un palīdzētu vieglāk aizmigt, ieviesiet savus ikvakara rituālus. Katru vakaru pirms miega dariet vienas un tās pašas lietas. Piemēram, dodieties siltā duša, palasiet grāmatu, meditējiet. Izdomājiet, kas tieši jums palīdz vislabāk relaksēties un atpūtināt prātu, un padariet to par savu ikvakara rituālu.

unsplash.com

2. Piepildiet māju ar patīkamu aromātu

Aizdedziet vakarā sveci, iededziet vīraku vai izmantojiet ēteriskās eļļas. Katru vakaru piepildiet savu māju ar patīkamu aromātu, kas palīdz jums relaksēties, nomierināt saspringto nervu sistēmu. Dažiem patīkama šķiet, piemēram, lavandas smaržas. Citiem tā nepavisam neiet pie sirds. Atrodiet to savu īsto aromātu, kas palīdzēs jums vakaros atslābināties un piepildiet ar to savu māju.

pexels.com

3. Turieties pie stingra miega grafika

Lai labāk gulētu un vieglāk iemigtu, ieviesiet stingru gulētiešanas grafiku. Katru vakaru ejiet gulēt konkrētā laikā. Ar laiku jūsu ķermenis pieradīs pie šī režīma un jums vairs nebūs problēmas iemigt!

unsplash.com

4. Iekārtojiet guļamistabu mierīgos toņos

Guļamistabu iekārtojiet maigos, siltos toņos. Izvairieties no spilgtām un izaicinošām krāsām, kuras var uzbudināt nervu sistēmu. Šī ir istaba, kur mēs atgūstam spēku, vēlamies atpūsties, tāpēc tajā radiet mierīgu un neitrālu vidi.

unsplash.com

5. Izvēdiniet istabu

Pirms dodieties gulēt, katru vakaru izvēdiniet istabu, lai tajā ienāk svaigs gaiss. Tāpat mums ir daudz vieglāk aizmigt vēsā istabā, nekā karstā. Tiek uzskatīts, ka ideālā guļamistabas temperatūra ir 18 līdz 20 grādi.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija