Ar ko atšķiras dienas krēmi no nakts krēmiem?

Dzīvo gudri! 12.marts
 
pexels.com
Dienas un nakts sejas krēmi ir būtiska un šķietami jau ierasta mūsdienu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa, taču tas nemazina jautājumus par to, vai dienas krēma vietā var lietot nakts krēmu un otrādi. Tiecoties pēc veselīgas sejas ādas, ir nozīmīgi izprast formulējumu – dienas un nakts – fundamentālo atšķirību, jo tā sakņojas zinātnē par ādas dabiskajiem cikliem un reakciju uz vides stresa faktoriem. Farmaceite Zane Melberga skaidro galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
"Galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu var noteikt, salīdzinot trīs lietas - sastāvdaļas, tekstūru un UV aizsardzību. Būtiskākais, ko iegaumēt - dienas krēmi ir paredzēti ikdienas aizsardzībai, bet nakts krēmi koncentrējas uz ādas atjaunošanu,” stāsta Z.Melberga.

pexels.com

Dienas sejas krēmi - aizsardzībai

Dienas sejas krēmus ir paredzēts lietot rīta ādas kopšanas rutīnā. Tie nodrošina vieglu ādas mitrināšanu un aizsardzību pret ārējās vides faktoriem - saules gaismu, piesārņojumu un laikapstākļu nelabvēlīgo ietekmi. Dienas krēmi ir vieglas tekstūras un konsistences, tie ātri iesūcas ādā un ir piemēroti arī kā grima bāze.

Dienas krēmu sastāvs

Farmaceite Zane Melberga uzsver, ka galvenā sastāvdaļa, kas ir atrodama dienas krēmos, bet nakts krēmu sastāvā nav, ir SPF. Parasti tas svārstās no SPF 15 līdz SPF 30, kas ir pilnībā pietiekami ikdienas aizsardzībai no UVB un UVA staru kaitīgās ietekmes. Izgaismojošu efektu un aizsardzības funkciju dienas krēmos veic antioksidanti, piemēram C un E vitamīns. Tie palīdz novērst priekšlaicīgu novecošanu un uzlabo ādas vispārējo veselības stāvokli. Dienas sejas krēmu sastāvā parasti ir atrodami viegli mitrinātāji, piemēram, hialuronskābe, kas ne tikai ādu mitrinās, bet arī stiprinās un aizsargās. Pieprasīti sieviešu vidū ir dienas “BB” krēmi, kuru sastāva ir pigments, kas uzlabo ādas toni un nav jāizmanto papildu dekoratīvā kosmētika. Šim krēmam arī piemīt tādas īpašības kā citiem dienas krēmiem un tos var lietot katru dienu, bet vakaros sejas āda ir obligāti jāattīra.

pexels.com

Nakts sejas krēmi - atjaunošanai

Nakts sejas krēmi ir paredzēti lietošanai vakara ādas kopšanas rutīnā. Farmaceite skaidro, ka nakts stundas ir laiks, kad sejas āda var dabiski atjaunoties un uzņemt tai nepieciešamās uzturvielas, jo tā nav pakļauta kaitīgajai vides ietekmei, piemēram, pilsētas piesārņojumam vai dekoratīvajai kosmētikai. Nakts sejas krēmu galvenais uzdevums ir veicināt sejas ādas atjaunošanos un nodrošināt ādu ar nepieciešamo mitrināšanas devu. Reģenerācijas laikā tas palīdz atjaunot ādas šūnu bojājumus, ko dienas laikā radījusi ārējā ietekme, samazināt novecošanas pazīmes un ādas pigmentāciju. Nakts krēmi ir biezākas, taukainākas konsistences un lēni iesūcas ādā.

Nakts sejas krēmu sastāvs

Atšķirībā no dienas sejas krēmiem, nakts krēmi satur augstāku aktīvo vielu koncentrāciju, jo tās var netraucēti iedarboties, kamēr guļam. Retinols, A vitamīna atvasinājums, ir daudzu nakts krēmu galvenā sastāvdaļa. Tas veicina kolagēna ražošanu, paātrina šūnu apriti un samazina smalko līniju un grumbu parādīšanos. Farmaceite vērš uzmanību - lai gan retinols ir labs sabiedrotais vakara sejas ādas kopšanas rutīnā, to nedrīkst izmantot grūtnieces. Nakts krēmos tiek izmantotas arī AHA skābes un glikolskābe, kas arī ir aktīvas pretnovecošanās vielas. Lai nodrošinātu dziļu ādas mitrināšanu, nakts krēmu sastāvā tiek pievienota hialuronskābe. Ādas barošanai nakts krēmos izmanto, piemēram, šī sviestu, jojobas eļļu vai skvalēnu.

unsplash.com

24 stundu iedarbības sejas krēmi

Dienas un nakts krēmi jeb 24 stundu iedarbības krēmi ir izstrādāti tā, lai tos var izmantot jebkurā diennakts laikā. Krēma sastāvdaļu mērķis ir nodrošināt dažādas ādas vajadzības dažādos periodos, tostarp nepārtrauktu tās mitrināšanu, aizsardzību un barošanu. 24 stundu krēmi būs noderīgi dažādās situācijās, piemēram, ceļojumos, kad nav iespējams paņemt līdzi divus krēmus.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija