7 valstis, kurās netiek svinētas Lieldienas

Dzīvo gudri! 27.marts
 
pexels.com
Šonedēļ daudzviet pasaulē tiks svinētas Lieldienas. Lai arī šie ir starptautiski svētki un tos atzīmē daudzviet pasaulē, ne tikai Latvijā, ir vairākas valstis, kurus šie svētki nemaz neskar.
Lieldienas ir kristīgās baznīcas lielākie svētki.

Lieldienas ir kristiešu svētki, kuros tiek svinēta Jēzus Kristus augšāmcelšanās. Tieši tāpēc valstīs, kur galvenā reliģija ir islāms, budisms, hinduisms, sintoisms, sikhisms, daoisms u.c. šie svētki netiek atzīmēti. Tieši tāpēc Lieldienas oficiāli netiek svinētas šajās valstīs:

unsplash.com

1. Ķīna

Lielākā daļa Ķīnas iedzīvotāju ir budisti. Tieši tāpēc šeit oficiāli netiek svinētas Lieldienas. Ķīnā dzīvo aptuveni tikai 1% kristiešu un tie šos svētkus svin savās mājās vai baznīcās. Ķīnā iedzīvotājiem šajos svētkos netiek piešķirtas brīvdienas.

pexels.com

2. Uzbekistāna

Šajā Vidusāzijas valstī dominējošā reliģija, kurai pieder 93% valsts iedzīvotāju, ir islāms. Uzbeksitānā dominējošā reliģija ir tieši sunnītu islāms. Tiek uzskatīts, ka ikvienas citas reliģijas praktizēšana Uzbekistānā, ir neatļauta.

unsplash.com

3. Kazahstāna

Šajā valstī dominējošā reliģija arī ir islāms. Aptuveni 70% valstī dzīvojošo ir musulmaņi, 23% ir kristieši, bet vēl 7% sadalās starp pavisam nelielām reliģiskām kopienām, tostarp budistiem, ebrejiem, katoļiem un Jehovas lieciniekiem.

pexels.com

4. Dienvidkoreja

Lai arī Dienvidkorejā tiek svinēti tādi rietumu pasaules un kristiešu svētki kā Ziemassvētki, Lieldienas šajā valstī oficiāli netiek atzīmētas. Tam par iemeslu kalpo tas, ka dienvidkorejieši neseko līdzi un nepievērš uzmanību kristiešu reliģiskajiem svētkiem.

unsplash.com

5. Japāna

Lielākā daļa japāņu ir sintoisma piekritēji. Tā ir japāņu tradicionālā tautas reliģija, kuras pamatā ir kami pielūgšana. Kami iemiesojas dažādās dabas parādībās, piemēram, vējā, lietū, kalnā, kokā, upē un citur. Japāņi ievēro tieši sintoisma paražas un tradīcijas, tāpēc tādi kristiešu svētki kā Lieldienas netiek tur svinētas.

unsplash.com

6. Katara

Katara ir valsts, kur lielākoties kristietība netiek sludināta. Lielākā daļa valsts iedzīvotāju ir musulmaņi un viņiem Lieldienas kā tādas nepavisam nav aktuālas.

unsplash.com

7. Vjetnama

2010. gadā Vjetnamā notika tautas skaitīšana, kuras laikā tika apkopots arī kādai reliģiskajai konfesijai pieder vairums iedzīvotāju. Noskaidrojās, ka 49% Vjetnamas iedzīvotāju ir budisti. Tāpat šajā valstī mīt daudz daosima un konfūcisma piekritēji, bet ļoti maz kristiešu.




Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija