7 padomi, kā būt laimīgai un apmierinātai ar savu dzīvi

Dzīvo gudri! 4.aprīlis
 
unsplash.com
Mūsu garastāvokli var ietekmēt daudz un dažādas lietas, sākot no tā, cik izgulējušās esam un beidzot ar laikapstākļiem. Reizēm šķiet, ka visa pasaule ir sazvērējusies pret mums un neveiksmes seko līdz ik uz soļa, tāpēc arī mūsu garastāvoklis ir pavisam drūms. Lai uzlabotu garastāvokli reizēm nepieciešams vien pavisam maz.
Zinātnieki apgalvo, ka mēs patiesībā varam iemācīt sev būt apmierinātām un priecīgām, vien piekopjot pāris "laimes trikus".

unsplash.com

1. Esiet labestīga un dariet labas lietas

Labestība vai labu lietu darīšana nozīmē to, ka uz brīdi citu cilvēku vajadzības nostādam augstāk par savējām. Nelieli labi darbiņi uzlabos ne tikai jūsu pašsajūtu, jo būsiet kādam palīdzējis, bet uzlabosiet arī otra cilvēka dienu, piemēram, dodiet sabiedriskajā transportā vietu apsēsties cilvēkam, kuram tas ir vairāk nepieciešams, uzvāriet kolēģim kafiju vai nodarbojaties ar brīvprātīgo darbu, iespējas darīt labu ir tik dažādas!

unsplash.com

2. Esiet droša un komunicējiet ar citiem

Pavisam nelielas sarunas uzsākšana un uzturēšana ar cilvēkiem, kurus jūs nepazīstat, var sniegt daudz pozitīvu emociju. Hārvārdas Biznesa skolas 2022. gadā veiktajā pētījumā pierādījās, jo daudzveidīgākā un atšķirīgāka būs jūsu komunikācija ar citiem cilvēkiem, pazīstamiem vai svešiem, jo laimīgāka būsiet.

unsplash.com

3. Fokusējieties uz lietām, kuras darāt

Lai justos labi un patīkami, reizēm ir nepieciešams apzināties, kas ir tās lietas, kas liek jums justies lamīgām un kuru lietu darīšana jums sagādā "zobu sāpes". Atrodot lietas, kuru darīšana liek jums justies labi, veiciet tās regulāri un koncetrējaties uz katru sīkāko detaļu, un sajūtām kādas raisa šo darbību veikšana.

unsplash.com

4. Koncentrējieties uz pozitīvo

Apzināta mūsu uzmanības koncentrēšana uz pozitīviem notikumiem var ietekmēt mūsu garastāvokli. Regulāri vēršot savas domas pozitīvā virzienā un saskatot labās lietas savā ikdienā, iespējams, var samazināties garastāvokļa svārstības un depresijas simptomi.

unsplash.com

5. Esiet pateicīgi par lietām un cilvēkiem, kuri jums ir

Esiet pateicīgi par labajām lietām un labajiem cilvēkiem, kas ir jūsu dzīvē. Novērtējiet to, ko jums ir devušas iespējas, kas citiem varbūt ir liegtas. Pasakiet paldies tuvajiem cilvēkiem par atbalstu, izrādiet to, ka viņi ir jums svarīgi. Apkopojiet prātā tās lietas par kurām esiet pateicīgi un brīžos, kad jūtaties skumji, atcerieties par tām.

unsplash.com

6. Esiet fiziski aktīvi

Dažāda veida fiziskās aktivitātes, vingrojumi var uzlabot ne tikai jūsu veselības stāvokli, bet arī pašsajūtu. Mičigānas Universitātes veiktajā pētījumā atklājās, ka tie cilvēki, kuri ir fiziski aktīvāki, ir laimīgāki.

unsplash.com

7. Pievērsieties meditācijai

Ja iepriekšējie ieteikumi nestrādā un jūtaties tāpat regulāri nomākta, bēdīga, tad, iespējams, jums var palīdzēt meditācija. Svarīgi ir saprast, kas jūs neapmierina jūsu dzīvē, kas notiek jūsu iekšējā pasaulē. Šo visu vieglāk var palīdzēt izprast meditācija.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija