Interesanti fakti par bērzu sulām

Dzīvo gudri! 5.aprīlis
 
f64.lv, Nora Krevneva
Šobrīd pilnā sparā turpinās bērzu sulas tecēšanas laiks, tāpēc to var un vajag iekļaut savā ikdienas ēdienkartē, baudot gan vienkārši svaigā veidā, gan arī iekļaujot ēdienos un gardos kokteiļos. Interesantākos faktus par bērzu sulām apkopojusi "Barbora".

f64.lv, Nora Krevneva

Interesanti fakti par bērzu sulu

  • Vai zināji, ka visvērtīgākā tā ir pirmās četras stundas pēc iztecināšanas no koka?
  • Šis saldais dzēriens satur mūsu organismam noderīgas vielas - ogļhidrātus un organiskās skābes, kā arī B un C vitamīnus un minerālvielas - kāliju, kalciju, magniju, fosforu, cinku, mangānu, dzelzi un nātriju.
  • Bērzu sula satur vidēji piecus gramus cukura litrā.
  • Ja sulas pieejamas lielos apjomos, tās droši var izmantot ēdiena gatavošanā, daudzviet aizstājot ūdeni un piešķirot ēdienam bagātīgāku garšu un vitamīnus. Piemēram, kartupeļus/griķus/makaronus un citus produktus droši var vārīt bērzu sulās. Tieši tāpat arī jebkuru silto mērci var gatavot, pievienojot bērzu sulas. Un kāpēc lai neizbaudītu arī tēju vai kafiju no vārītas bērzu sulas? Cukuru nemaz nevajadzēs pievienot.
  • Droši eksperimentējiet ar šo sulu! Pievienojiet tai ogas, garšaugus, sīrupus utt. Bet, iespējams, jums pietiek pacietības pagatavot bērzu sulas sīrupu? To pagatavo, katlā ar biezu apakšu ilgstoši vārot sulu, līdz tā iegūst sīrupam līdzīgu konsistenci. Šo gardumu pēc tam var izmantot dažādām marinādēm, desertiem, kokteiļiem utt.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija