EKSPERIMENTS: kā no makaroniem uztaisīt eglīšu mantiņas

Eksperiments 21.decembris 2019
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Tuvojoties Ziemassvētkiem, internets sāk pieplūst ar radošām un neparastām idejām šo svētku dekoriem. Iedvesmojoties no tām, šogad izlēmu savu Ziemassvētku egli rotāt ar eglīšu mantiņām, kas veidotas no makaroniem.
Ir daudz dažādu variantu, kā no makaroniem taisīt Ziemassvētku eglīšu rotājumus. Tā kā mūsdienās makaroni ir pieejami dažādās formās, tad ir tikai loģiski, ka ir daudz iespēju, kā no tiem veidot radošus interjera priekšmetus.

Šoreiz izmēģinājām radīt zvaigznes formas eglīšu mantiņu, izmantojot gliemežvāka formas makaronus.

Lai radītu šādu rotājumu, vajadzēs (1 dekoram):

  • 4 gliemežvāka formas makaronus;
  • karstās līmes pistoli un līmi;
  • auklu;
  • krāsu aerosolu (šoreiz izmantota zelta krāsa).

Vispirms izkārto makaronus sev vēlamajā formā, novietojot gliemežvākus ar to "muguriņām" pret virsmu un iedobēm uz augšu. Tad gliemežvāku malas savā starpā salīmē ar karsto līmi, veidojot pirms tam jau dizainēto zvaigznes formu.

lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Ļauj līmei atdzist un centies neaiztikt makaronus, kamēr līme nav sakaltusi, jo tad tie var viegli atdalīties. Ar karstās līmes palīdzību piestiprini dekoram arī auklu, ar ko to iekārt eglītē.

Lifehacks.lv

Dekoru sagatavošanas process neaizņem daudz laika un tos var taisīt kopā arī ar bērniem, tikai tie jābrīdina par karsto līmi.

Lifehacks.lv

Beigās dekoru nopūš ar izvēlēto krāsas aerosolu. Iesākumā bija plānots veidot baltas eglīšu mantiņas, taču, appūšot dekorus ar balto krāsu, nācās secināt, ka makarona dzeltenā krāsa spiežas cauri baltajai krāsai, bet ar zelta krāsu, dekors tiešām izskatās, kā veikalā pirkts.

Lifehacks.lv

Izmēģini!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija