EKSPERIMENTS: ātri pagatavojams, super gards un veselīgs kakao deserts

Eksperiments 3.jūnijs 2023
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Saldummīļi, lai remdētu kāri pēc kaut kā salda, var rast daudz un dažādu iespēju. Dažādas bulciņas, kūciņas, konfektes un saldie ēdieni. Tie visi ir gardi, bet reizēm sarežģīti pagatavojami jeb prasa ilgu laiku un daudz sastāvdaļu. Šoreiz izmēģināju pavisam vienkāršu saldā ēdiena recepti, kas solīja, ka tikko to pagaršojot no tā radīsies atkarība.

Nevarētu teikt, ka es esmu īsta saldummīle, taču pienāk reizes, kad ļoti gribas uzlikt kaut ko uz "kārā zoba". Tieši tāpēc šī recepte mani tik ļoti uzrunāja.

Kakao un šokolādes saldais ēdiens, kas satur daudz šķiedrvielu! Izklausās labi, vai ne? Bet cik gards tas patiesībā ir? To nolēmu noskaidrot!

Viss, kas būs nepieciešams, lai pagatavotu saldo ēdienu, ir 1/4 glāzes čia sēklu, 1 glāze piena, 2 ēdamkarotes kakao pulvera, 1 ēdamkarote kļavu sīrupa, 1 tējkarote vaniļas cukura, šķipsniņa sāls, šokolāde (es izmantoju melno šokolādi).

Lifehacks.lv

Lai pagatavotu saldo ēdienu, visas sastāvdaļas, izņemot šokolādi, nepieciešams likt blenderī un tās sablenderēt kopā.

Lifehacks.lv

Nepieciešams iegūt viendabīgu masu.

Kad viendabīgā masa iegūta, lieciet saldo ēdienu trauciņos un paralēli izkausējiet šokolādi ūdens peldē.

Lifehacks.lv

Kad šokolāde izkususi, pārlieciet to pāri saldajam ēdienam. Es nolēmu vienu saldo ēdienu pārklāt ar šokolādi, bet otru nē. Lai saprastu, kurš no veidiem man vislabāk iet pie sirds.

Lifehacks.lv

Tad atliek trauciņus pārklāt, piemēram, ar pārtikas plēvi un likt ledusskapī. Kā receptē bija minēts, tad saldo var baudīt jau pēc četrām stundām, taču vēl gardāks tas būs, ja ēdīsiet to nākamajā dienā!

Lifehacks.lv

Viss, saldais ir gatavs!

Secinājumi: Saldā ēdiena pagatavošana ir neticami vienkārša. Divi soļi un tas jau ir gatavs! Es saldo baudīju nākamajā dienā, kad tad tas ir kļuvis visgardākais! Un tā patiešām arī bija, saldais ēdiens izdevies patiesi gards! Vienīgais, kas man mazliet pietrūka bija cukurs. Nākamreiz gatavojot šo saldo ēdienu pievienošu nedaudz klāt cukura, lai tas būtu saldāks. Bet tā krēmīgā konsistence un kakao garša ir lieliska!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija