EKSPERIMENTS: ideja, ko iesākt ar pāri palikušajiem vārītajiem rīsiem

Eksperiments 16.septembris 2023
 
Lifehacks.lv
Reizēm ne viens vien pārvērtē savas iespējas pagatavotā ēdiena daudzumā. Tādējādi var palikt pāri dažādi pārtikas produkti, kuriem negribas vai nespējat rast jaunu pielietojumu. Labu pārtiku nevajadzētu mest laukā. Tāpēc meklējām idejas, ko iesākt, piemēram, ar pāri palikušajiem vārītajiem rīsiem.
Interneta dzīlēs var atrast dažādas receptes, kur likt lietā pāri palikušos izvārītos rīsus. Viena no interesantākajām receptēm ir “Rīsu kraukšķi”.

Šī recepte piesaista uzmanību ar to, ka nav nepieciešamas lērums citu sastāvdaļu vai kraukšķu pagatavošanā nevajag ielikt lielas pūles.

Recepte atrasta sociālajā medijā “TikTok”. Izmēģinājām abas “TikTok” receptes versijas - saldo un sāļo.

Viss, kas nepieciešams kraukšķu pagatavošanā, principā atrodas jau jums mājās jeb varat izmantot to, kas jums ir pa rokai.

Piemēram, saldo kraukšķu pagatavošanā izmantojām cukuru un kanēli. Tikmēr sāļajā versijā tika izmantot sāls, paprikas pulveris, sojas mērce un asā čili mērce.

Vienīgas, kas receptē bija minēts, kas obligāti ir nepieciešams, ir eļļa. Bet viss pārējais ir pēc katra paša iespējam un vēlmēm.

Rīsu kraukšķu pagatavošanā tika izmantota viena paciņa vārītu rīsu. Sadalījām paciņā esošo saturu uz pusem. Katrai daļai tika pievienota klāt viena ēdamkarote olīveļļa. Pārējais viss “uz aci” jeb pēc sajūtām.

Piemēram, saldajā versijā tika izmantotas divas ēdamkarotes cukura un viena tējkarote kanēļa.

Lifehacks.lv

Sāļajā variantā tika izmantota viena ēdamkarote sojas mērces, šķipsniņa sāls, ēdamkarote čili mērces.

Lifehacks.lv

Rīsus nepieciešams kārtīgi “apviļāt” garšvielās jeb visiem rīsiem ir jābūt noklātiem ar pievienotajām sastāvdaļām.

Lifehacks.lv

Tad atliek vien rīsus izklāt uz cepamās pannas. Ieslēgt cepeškrāsni uz 200 grādiem un cept pusstundu.

Lifehacks.lv

Receptē teikts, ka šādus rīsu kraukšķus var pievienot klāt salātiem, ēst tāpat kā našķus un saldo versiju var pat likt klāt brokastu pārslām.

Lifehacks.lv


Secinājumi: Šī ir tik tiešām ļoti laba recepte, kā izmantot vārītos rīsus. Šādā veidā rīsus var pagatavot neskaitāmi daudz dažādās vairācijās, mainot dažādas garšas. Tie izdodas ļoti kraukšķīgi. Vienīgais nepieciešams lūkoties līdzi vai ar 30 minūtēm cepeškrāsnī ir pietiekami. Mēs kopumā cepām rīsus veselu stundu, jo pēc 30 minūtēm tie vēl nebija kraukšķīgi. Bet visā visumā šī ir ļoti laba recepte!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija