EKSPERIMENTS: bezalkoholiskā mimosa brīvdienu rītiem

Eksperiments 3.februāris
 
pexels.com
Mimosa ir gards kokteilis. Tas oriģināli sastāv principā no divām sastāvdaļām - apelsīnu sulas un šampanieša. Šis kokteilis ir daudzu iecienīts brīvdienu dzēriens pie gardām brokastīm!
Bet vai bezalkoholiskā mimosa ir tikpat garda, kā tās alkoholiskā versija?

To šoreiz centās noskaidrot Lifehacks.lv komanda.

Svarīgi pieminēt, ka interneta dzīlēs pieejamas neskaitāmas bezalkoholiskās mimosas receptes, kurās izmantotas dažādas sastāvdaļas. Tomēr mēs šoreiz nolēmām pieturēties pie oriģinālās receptes jeb kā pamatu izmantojām tieši apelsīnu sulu, kā tas ir ierasts šajā kokteilī.

Vēl bez apelsīnu sulas mums būs nepieciešams gāzēts ūdens, svaigs apelsīns, baltā tēja (mēs izmantojām balto tēju ar mango garšu) un cukura sīrups.

Kā pagatavot cukura sīrupu skatieties šeit.

Kokteiļa pagatavošana ir neticami vienkārša. Ja jums ir mājās jau gatavs cukura sīrups, auksta baltā tēja, tad kokteiļa pagatavošana būs vien minūtes darbs!

Sākumā nepieciešams pagatavot tēju, aplejiet divus tējas maisiņus ar 250 ml verdoša ūdens. Nepieciešams iegūt tējas koncentrātu jeb ļoti stipru tēju. Pēc tam atliek vien pagaidīt līdz tēja atdziest.

Divu kokteiļu pagatavošanai būs nepieciešams vēl 240 ml apelsīnu sulas, 180 ml gāzēta ūdens, 110 ml baltās tējas, 70 ml cukura sīrupa.

Lifehacks.lv

Atlikušo tēju un pagatavoto cukura sīrupu varat izmantot atkārtoti, jaunu kokteiļu pagatavošanai!

Kad tēja atdzisusi, tad atliek vien ņemt glāzi un piepildīt ar ledu (nav obligāti).

Lifehacks.lv

Glāzē lejiet apelsīnu sulu, tēju, cukura sīrupu. Visu samaisiet kopā.

Lifehacks.lv

Pašās beigās pievienojiet gāzēto ūdeni.

Izdekorējiet glāzi ar apelsīna šķēlītēm un baudiet!

Lifehacks.lv

Secinājumi: protams, alkoholiskā kokteiļa versija prasa mazāk sastāvdaļu un ātrāku pagatavošanu, taču ieguldītais "darbs" šajā kokteilī atmaksājas. Tas tik tiešām ir gards, salds un atspirdzinošs! Iesakām izmēģināt!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija